Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Tínedžer z Fiľakova si otvoril internetový obchod s drogami!

Protidrogová jednotka mladíkovi prekazila biznis Zobraziť galériu (7)
Protidrogová jednotka mladíkovi prekazila biznis

BRATISLAVA/BANSKÁ BYSTRICA - Podnikateľského ducha mladému mužovi (17) z Fiľakova nemožno uprieť. Problém je však v tom, že chcel zbohatnúť na predaji psychotropných látok, ktoré získaval ako falošný onkologický pacient.

Mladík si na internete hľadal dokumenty s pečiatkami lekárov. Pomocou grafických programov ich sfalšoval a vytvoril z nich lekárske predpisy. Pomocou nich vo fiľakovskej lekárni vybral lieky Tramal a Oxycontin, ktoré sa používajú na tlmenie bolesti pri liečbe rakoviny. Často sa však zneužívajú aj ako drogy. 

"Tie sa potom pokúsil cez internet predať," uviedla banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Prípadného záujemcu by drogy stáli 30 eur. Nadšený zo "sľubne" sa rozbiehajúceho biznisu sa na druhý deň vybral do lekárne opäť. Tam ho však zadržali policajti.

"Množstvo psychotropných látok, ktoré nezákonne získal, zodpovedá približne 180 jednorazovým dávkam drogy," dodala hovorkyňa. Za nedovolené obchodovanie s psychotropnými látkami mu hrozí ako mladistvému až 5 rokov za mrežami. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu