Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Pri akcii Havran našli pervitín za vyše 1,35 milióna korún

BRATISLAVA - Dve osoby - Omar Z. a Štefan Š. skončili vo väzbe po akcii Národnej protidrogovej jednotky (NPJ) nazvanej Havran. Ako dnes na tlačovej besede informoval hovorca prezídia PZ Martin Korch, akciu urobila NPJ 28. a 29. septembra.

Spolu pri nej predviedla deväť osôb, dvoch obvinila a ďalšie obvinenia prídu na rad až po expertíze. Akcia sa začala kontrolou auta Renault Thalia na diaľnici D2 v smere z Kútov do Bratislavy. V aute boli dvaja muži - Omar Z. a Marek L.

"Pretože títo dvaja mladí muži odmietali uposlúchnuť výzvy zakročujúcich policajtov, tí museli rozbiť bočné sklá na vozidle, aby ich zadržali," povedal Korch. Policajti v aute našli dve striekačky s pervitínom. Potom zistili, že Omar Z. je distribútorom pervitínu, ktorý mu vyrábal Štefan Š. Toho zadržali v jeho dome v Záhorskej Vsi. Okrem neho tam bolo ďalších päť ľudí, ktorých predviedli na políciu.

Ako informoval Korch, policajti počas tejto akcie urobili dve domové prehliadky a štyri prehliadky nebytových priestorov. Našli pri nich pervitín v celkovej hodnote viac ako 1,35 milióna korún, z ktorého by sa dalo vyrobiť 4 450 dávok. Okrem drog našli aj ďalšie usvedčujúce dôkazy, medzi nimi aj perfektne vybavené laboratórium na výrobu "perníku", ako túto drogu volajú jej konzumenti.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu