Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Móda: Takmer nahá Naomi, Gaultierov Bod G a Lagerfeldove kraťasy

Naomi Campbell Zobraziť galériu (10)
Naomi Campbell

PARÍŽ – Korzetové podprsenky, hiphopové overaly v šedej a modrej a elegantné kraťasy. Práve týmito modelmi sa návrhárske hviezdy ako Jean paul Gaultier, Karl Lagerfeld alebo značka Emanuel Ungaro snažili získať svojich budúcich zákazníkov na víkendových prehliadkach dámskej modelovej konfekcie jar-leto 2010.

Parížsku módnu show svojou prítomnosťou okorenili napríklad modelka Naomi Campbell alebo speváčka Rihanna.

Gaultier, autor preslávenej špicatej podprsenky speváčky Madonny, sa aj tentokrát pochválil výstrednými modelmi inšpirovanými spodnou bielizňou. Na prehliadke dominovali napríklad overaly v mestskom štýle z rozstrihanej rifloviny alebo nohavice s trakmi s vystuženými korzetovými špicatými podprsenkami a la Madonna. Aby nikto nezapochyboval o tom, že jeho kolekciu inšpirovala spodná bielizeň, Gaultier ju pomenoval „Bod G“.

„Chcel som trochu odbočiť od stále zosilujúceho buržoázneho chápania módy“, povedal novinárom v zákulisí módny tvorca.

Ak sa Gaultier inšpiroval spodnou bielizňou, jeho nemecký kolega Karl Lagerfeld si dal ako hlavnú tému kraťasy, a to v najrozmanitejších podobách. Modelky sa dnes na mólach promenádovali v kraťasoch s vysoko usadeným pásom z ľahkých čiernych a bielych látok alebo v krátkych šatách s priliehavým vrchom. V predných radách na Lagerfeldovej show sedeli aj speváčky Katy Perry a Rihanna.

Tie ale neboli jedinými hviezdami pri víkendovej show. Modely ruskej značky Chapurin v sobotu predvádzala i hviezda návrhárskych mól, Naomi Campbell (39). Tá sa pred užasnutými prítomnými prešla len v hnedom body a zahalená do priehľadného hodvábneho hávu.

Pri prehliadke salónu Emanuel Ungaro zas novinári skôr než na mólo, sústredili pozornosť do zákulisia. Novou umeleckou poradkyňou značky sa totiž stala jedna z najsledovanejších amerických celebrít, herečka Lindsay Lohan.

Ako vyzerá kolekcia Louisa Vuittona, Cruise Collection, pre sezónu 2010 môžte vidieť tu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu