Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Chce dieťa zo skúmavky, má 72 rokov!

LONDÝN - Britka Jenny Brownová (72) už utratila v prepočte viac ako 34 600 eur za asistované počatie metódou in vitro, teda v skúmavke. Ak sa jej už siedmy pokus konečne podarí, bude najstaršou matkou na svete.

O počatie sa pokúšala v USA a v Taliansku a je ochotná ďalej cestovať do zahraničia, aby sa zverila do starostlivosti kliník, ktoré oplodnenie žien v jej veku ponúkajú.

„Ktorákoľvek matka môže zomrieť v akomkoľvek veku. Pozrite sa na Jade Goodyovú. Dúfam, že budem žiť sto rokov, ale pre všetky prípady som požiadala jedného zo svojich mladších priateľov, aby sa ujal úlohy poručníka,“ vyhlásila Jenny Brownová. Britku Jade Goodyovú preslávila účasť v televíznej reality show a otvorenosť v boji so zákernou chorobou. Zomrela ako dvadsaťsedemročná na rakovinu maternice.

Ľudia sa Brownovej pýtajú, ako by sa asi cítilo dieťa, ktoré by malo tak starú matku. Ona mu chce vraj vysvetliť, že sa otehotnieť snažila veľmi dlho, a ako je skvelé, že ho má. „Viem, že to bude namáhavé. Od základov mi to zmení život, ale ja som na to pripravená,“ zdôraznila.

Londýnčanka vraj vždy chcela dieťa, ale mladé roky zasvätila usilovnému štúdiu lekárskych vied a zoológie a získavaniu akademických titulov. „Moje štúdiá si vyžadovali, aby som tehotenstvo odkladala. Ten správny čas konečne prišiel, keď som mala okolo päťdesiatky, a od tej doby sa neúspešne snažím o oplodnenie zo skúmavky,“ vysvetlila.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu