Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Na Obamovej inaugurácii vystúpia veľké hviezdy

Beyoncé Zobraziť galériu (7)
Beyoncé (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Bruce Springsteen, U2, Denzel Washington, Beyoncé a Stevie Wonder vystúpia v nedeľu pri Lincolnovom pamätníku vo Washingtone na slávnostnom programe pri príležitosti inaugurácie nového amerického prezidenta Baracka Obamu, ktorá sa uskutoční 20. januára.

Ide o jedno z prvých oficiálnych podujatí organizovaných prezidentským inauguračným výborom. Nedeľný program ešte dokončujú, ako však hovorí jeden z organizátorov George Stephens Jr., nosnou témou bude miesto Obamu v histórii medzi ostatnými prezidentmi, ktorí viedli krajinu v zložitých časoch.

"Nie je to oslava víťazstva, je to o krajine spojenej budúcnosťou, ktorej budeme čeliť. Bude to mať historický podtext a aj väčšina hudby bude v kontexte tejto histórie. Lincolnov pamätník je posvätné miesto," povedal Stephens. Pri Lincolnovom pamätníku sa uskutočnili viaceré známe vystúpenia, ktoré vstúpili do americkej histórie. Operná speváčka Marian Anderson sa síce na začiatku tridsiatych rokov preslávila v zahraničí, no doma musela čeliť rasovej segregácii. V roku 1939 sa však stala prvým človekom čiernej pleti, ktorý vystúpil v Bielom dome. Práve na tomto mieste v roku 1963 pred asi 250-tisíc ľuďmi Martin Luther King odložil bokom pripravený prejav a vyslovil nezabudnuteľné slová I have a dream - Mám sen.

V nedeľnom programe vystúpia aj Mary J. Blige, Garth Brooks, will.i.am., James Taylor, Josh Groban, Sheryl Crow, Herbie Hancock, Usher, John Mellencamp, John Legend, Shakira, Heather Headley, Jennifer Nettles a Renée Fleming. O ďalších účinkujúcich ešte budú informovať, dodal Stephens. Washington bude prednášať úryvky z histórie, podobne ako Queen Latifah, Jamie Foxx a Martin Luther King III. Na slávnostnom podujatí sa spolu s rodinami zúčastnia aj nastupujúci viceprezident Joe Biden a Obama, ktorý tiež vystúpi, v akej úlohe, Stephens neprezradil.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu