Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Experti varujú pred obľúbeným trikom na rozmrazovanie okien na aute: Môžete na to škaredo doplatiť

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Odborníci upozorňujú na šialený návod na rozmrazovanie čelného skla, ktorý sa šíri na internete. Jeho autor vodičom radí, aby si túto činnosť uľahčili použitím technického maziva. Ide ale o nešťastné riešenie, ktorému by sa mali ľudia vyhýbať. V opačnom prípade si môžu poškodiť auto.

Každý motorista má svoj osvedčený trik, vďaka ktorému sa ráno zbaví námrazy na čelnom skle auta. Odborníci však varujú pred TikTok videom, ktoré odporúča použiť ako rozmrazovač technické mazivo WD-40. Táto metóda by vám totiž nakoniec mohla zabezpečiť mrazivý účet za opravu vozidla. Automobilový expert upozorňuje, aby ľudia ignorovali túto internetovú radu, pretože si môžu poškodiť gumy okien, informuje The Star

Experti varujú pred obľúbeným
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

"Videli sme, že tento hack sa stáva čoraz populárnejším na sociálnych sieťach. Na prvý pohľad ho môžu mnohí považovať za praktický. WD-40 je totiž fantastický produkt pre všetkých automobilových alebo domácich majstrov. Pravda je však taká, že nerozmrazuje ľad a ak ho rozstrekujete v mrazivom počasí, môže vám spôsobiť mnoho problémov," vysvetľuje Graham Conway zo spoločnosti Select Car Leasing. 

Dôvodom je skutočnosť, že toto mazivo obsahuje ropný lieh známy aj ako minerálny lieh, ktorý zmäkčuje prírodný kaučuk, a tak zväčší jeho objem. Podľa experta zrejme mätie ľudí fakt, že nepoškodzuje hadice chladiacej kvapaliny a oleja. Lenže tie sú vyrobené zo syntetickej gumy, aby odolali teplu a vibráciám a ich zloženie je úplne iné, aké má guma na oknách auta. 

Experti varujú pred obľúbeným
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

"Odporúčam vyhnúť sa používaniu WD-40 ako rozmrazovača a namiesto toho vyskúšať tradičnú škrabku alebo špeciálne produkty na odmrazovanie. Najlepšie je mať dostatok času a až keď je čelné sklo čisté, môžete vyraziť do chladného rána," uviedol Conway. Aj webová stránka značky maziva apeluje na vodičov, aby nepoužívali WD-40 na čistenie čelných skiel.

Viac o téme: NámrazaČelné skloRozmrazovanie auta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu