Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Hrôzostrašná nehoda v centre Prahy: Auto vrazilo do ľudí na zastávke! Vodič dostal záchvat

Hrôzostrašná dopravná nehoda v centre Prahy
Hrôzostrašná dopravná nehoda v centre Prahy (Zdroj: Twitter/Hasiči Praha)

PRAHA - Hrôzostrašná nehoda v centre Prahy, ktorá pripomína október 2022 na bratislavskej Zochovej ulici sa stala v piatok krátko po polnoci. Vodič bieleho Superba vrazil do zastávky, kde stál muž so ženou. Žene sa podarilo odskočiť, muž také šťastie nemal. Podľa svedkov vodič vôbec nebrzdil.

Podľa očitých svedkov mal vodič pred pešou zónou zabočiť vpravo, to však nezvládol a vpálil to rovno do zastávky električky na Jugoslávské ulici a skončil prednou časťou vozidla vo vstupe do kaviarne. Rýchlosťou takmer šesťdesiat kilometrov za hodinu prerazil dokonca aj stĺp. Na mieste vtedy stál muž so ženou.

Smer-SD hovorí o cenzúre v RTVS a ľudí vyzýva, nech radšej sledujú alternatívne médiá (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Podľa svedka, ktorý nehodu priamo videl, to „vyzeralo akoby vodič skolaboval alebo mal epileptický záchvat“, prezradil pre český iDnes. Túto informáciu neskôr potvrdila aj pražská záchranná služba. „Vodič mal záchvat kŕču, poranené horné aj dolné končatiny,“ uviedli na Twitteri spolu s informáciou, že ošetrených bolo päť osôb. „Všetci boli pri vedomí a mimo ohrozenia života. Jeden chodec utrpel úraz hlavy a oboch dolných končatín, zbytok pacientov malo ľahšie zranenia.“ Nehoda ochromila električkovú dopravu približne na hodinu a pol.

Na mieste zasahovali hasiči, ale aj policajti a na Jugoslávskej ulici na Vinohradoch museli voz vyslobodiť zo vstupu do predajne ale aj zaistiť uniknuté kvapaliny. Policajná hovorkyňa Violeta Siřišťová potvrdila slová záchranky, že zranených bolo päť osôb a dychová skúška u vodiča nebola potvrdená. „S najväčšou pravdepodobnosťou sa jednalo o zdravotnú indispozíciu,“ dodala.

Viac o téme: ChodciDopravná nehodaPrahaZastávka električky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu