Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Tri TRIKY, ktoré vám umožnia prečítať si správy na WhatsAppe bez toho, aby o tom vedel odosielateľ

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: profimedia.sk)

BRATISLAVA - Používatelia aplikácie WhatsApp majú v rukáve niekoľko tajných trikov na čítanie správ bez toho, aby o tom vedel ich odosielateľ. Je pritom jedno, či máte iPhone alebo Android. Ak chcete zrušiť potvrdenia o prečítaní, stačí urobiť nasledujúce jednoduché tri kroky. Má to však jeden háčik.

Nech už je dôvod akýkoľvek, určite ste si aj vy niekedy potrebovali prečítať správu na WhatsAppe tajne. Niektorí to robia napríklad z dôvodu získania väčšieho množstva času na premyslenie odpovede. Jedným zo spôsobov, ako to urobiť, je podržať správu, keď sa objaví na uzamknutej obrazovke Apple iPhone. Funkcia známa ako "super tajný režim" otvorí okno s ukážkou celého textu, ak držíte prst na obrazovke. Tento trik úplne obchádza aplikáciu, čo znamená, že odosielateľ sa nikdy nedozvie, že ste správu prečítali. 

Tri TRIKY, ktoré vám
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Ďalšou metódou je vypnutie potvrdení o prečítaní. WhatsApp má túto funkciu automaticky zapnutú pre svoje dve miliardy používateľov. Znamená to, že môžu vidieť, kedy bola ich správa prečítaná, keď sa dve malé "fajky" v pravej dolnej časti správy zmenia zo sivej farby na modrú. Ak chcete túto funkciu vypnúť, otvorte Nastavenia v aplikácii. Kliknite na Účet > Súkromie > Potvrdenia o prečítaní > potom vypnite prepínač. Táto funkcia platí ako v Apple iPhone, tak aj v Androidoch. Má to ale jeden malý háčik. Táto funkcia nefunguje pre správy, fotografie alebo videá zdieľané v skupinových chatoch. Podobne, keď niekto odošle hlasovú správu, nemôžete si ju vypočuť bez toho, aby o tom odosielateľ vedel, aj keď ste deaktivovali možnosť potvrdení o prečítaní. 

Tretím spôsobom je zapnutie režimu v lietadle po prijatí správy. Režim v lietadle preruší prístup smartfónu k 4G a WiFi, čo znamená, že WhatsApp nezaregistruje, že správa bola prečítaná.

Viac o téme: MobilWhatsApp
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu