Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

MIMORIADNE Turecko zaútočilo v Sýrii na ruskú základňu

Turecko dronmi zaútočilo na ruskú vojenskú základňu v Sýrii.
Turecko dronmi zaútočilo na ruskú vojenskú základňu v Sýrii. (Zdroj: Twitter/Rojava security)

ANKARA/DAMASK - Turecký nálet zasiahol v stredu ruskú základňu na severe Sýrie, uviedli kurdské zdroje. TASR informuje na základe správy agentúry AFP.

Na ruskej vojenskej základni na severovýchode Sýrii došlo k 3 výbuchom a miestni obyvatelia hlásili veľké škody. Turci na zariadenie zaútočili dronmi. Pri útoku prišiel o život jeden človek a ďalší traja boli zranení. Na základni sa má ukrývať kurdská jednotka. Obeťami boli všetci bojovníci Sýrskych demokratických síl vedených Kurdmi.

Turecká ofenzíva v Sýrii (Zdroj: Ministerstvo obrany Turecka)

Terčom náletu sa stali bojovníci Kurdmi vedených Sýrskych demokratických síl, ktorí sú významnými spojencami medzinárodnej koalície pod vedením USA bojujúcej v regióne proti džihádistickej skupine Islamský štát.

Turecká armáda pri leteckých útokoch vykonaných v uplynulých dňoch zasiahla takmer 500 kurdských cieľov v Iraku a Sýrii, uviedol v stredu turecký minister obrany Hulusi Akar. 

Ankara začala so sériou náletov v nedeľu. Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v utorok pohrozil aj spustením pozemnej vojenskej operácie v Sýrii, do ktorej by boli zapojené tanky a pechota, hoci niektoré štáty ho vyzvali, aby k takémuto kroku nepristúpil.

Viac o téme: útok TureckoSýriaRuská základňa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu