Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Strašidlá opäť otvoria brány Smolenického zámku pre svojich fanúšikov

Strašidlá opäť otvoria brány Smolenického zámku pre svojich fanúšikov PR článok Zobraziť galériu (4)
Strašidlá opäť otvoria brány Smolenického zámku pre svojich fanúšikov (Zdroj: OZ Karpatoš)

Obľúbené podujatie Strašidlá na Smolenickom zámku sa po dlhšej odmlke vracia. Rovnako ako mnohé iné kultúrne podujatia, aj toto zasiahli protipandemické opatrenia. Občianske združenie Karpatoš počas pauzy rozhodne nezaháľalo a jeho tím neúnavne pracoval na novom predstavení.

Strašidlá na Smolenickom zámku sa už tradične uskutočnia v záverečný októbrový víkend 29.10.-30.10.2022. Naposledy patrilo predstavenie Strašidelnej akadémii Albíny Pálfy, kde sa malí i veľkí návštevníci dozvedeli, ako sa vzdelávajú mladé strašidlá. Študenti Luna a Dragan predviedli umenie alchýmie, potrápili si hlavu na dejinách mágie a popritom nezabudli divákov poriadne vystrašiť.

Nový rok - nový scenár

Každý ročník je pre návštevníkov nový, originálny a iný – teraz tomu nebude inak! Organizátori si na pomoc prizvali manželov Melichov, ktorí sa venujú písaniu divadelných scenárov. Svoje autorské umenie prenesú z divadelných dosák do zámockých chodieb a sľubujú, že nám bude tuhnúť krv v žilách.

Strašidlá opäť otvoria brány
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: OZ Karpatoš)

„Všetci sa tešíme na šiesty ročník Strašidiel na Smolenickom zámku. Počas pandémie sme si oddýchli a pripravili pre návštevníkov ďalšie skvelé predstavenie,“ hovorí Andrea, členka organizačného tímu OZ Karpatoš. Počas soboty bude Smolenický zámok verejnosti sprístupnený od desiatej do ôsmej hodiny večer, v nedeľu od desiatej do siedmej večer.

Strašidlá opäť otvoria brány
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: OZ Karpatoš)

Profesionálne herecké výkony a prepracované kulisy

„O nezabudnuteľný divadelný zážitok sa postarajú herci Z malého Ríma a tanečnice zo skupiny 2Dance. Nenahraditeľnou súčasťou sú i dobrovoľníci, ktorí svojimi hereckými výkonmi dokážu milo prekvapiť aj náročnejšieho diváka,“ dodáva s úsmevom Andrea. Po našom zvedavom naliehaní Andrea prezradila, že tento rok bude hlavnou hrdinkou duch kastelánovej dcéry Iľky, ktorá sa bezhlavo zaľúbila do zradcu Ocskaya. Milostný príbeh však nečakajte – ide predsa o strašidlá!

Okrem predstavenia je pripravený aj remeselný trh, maľovanie na tvár, lukostreľba a ďalšie sprievodné atrakcie. Pre motoristov budú v obci pripravené záchytné parkoviská označené informačnými tabuľami.

Vstupenky na Strašidlá na Smolenickom zámku nájdete už v predaji na Predpredaj.sk.

Strašidlá opäť otvoria brány
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: OZ Karpatoš)


- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu