Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Nedokážete sa zbaviť mravcov v domácnosti? Tento trik ich vypudí navždy!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Niet pochýb o tom, že jar je jedno z najkrajších ročných období. Negatívnom však môže byť prebúdzajúci sa hmyz, ktorý sa začína objavovať v mnohých príbytkoch. Mimoriadne otravné sú určite mravce, ktoré dokážu zaliezť aj do tej najmenšej škáry. Užívatelia Facebooku sa podelili o svoje tipy, ako sa zbaviť mravcov v domácnostiach.

Mravce čierne sú na Slovensku rozšíreným druhom mravcov. Objavujú sa aj v blízkosti ľudských príbytkov a často vniknú dnu. Ak nechcete míňať peniaze na drahé prípravky a postreky, inšpirujte sa nasledujúcimi tipmi zo stránky Mrs Hinch Cleaning Tips na Facebooku. Užívatelia ich zverejnili po tom, ako ich o to požiadala Sharon Faxtonová, ktorá si s neželanými hosťami nevedela dať rady. 

Nedokážete sa zbaviť mravcov
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Mravce majú v zimných mesiacoch tendenciu zostať hlboko pod zemou. Keď sa oteplí, vychádzajú  von a hľadajú potravu, vodu a teplo. Ľudské obydlia im toto všetko dokážu zaistiť, preto je pochopiteľné, že sa mravce v domácnostiach tak rýchlo premnožia. 

Najčastejšie navrhovaným riešením v spomínanej diskusii bolo použitie mletého mastenca na odstrašenie týchto škodcov. "V máji som dala na pár rokov do blízkosti vstupných miest mastenec a teraz už nemusím," napísala Jane Simmonsová. Účinnosť mastenca v podobe prášku potvrdilo mnoho ďalších komentujúcich. Simmonsová ešte dodala, že ak sa mastencový prášok namočí, treba ho vymeniť. Prášok možno nasypať okolo vstupných bodov do domu. Okrem toho je mastenec bezpečný aj pre domáce zvieratá a deti. Jeho tajomstvo spočíva v tom, že prerušuje feromónovú stopu mravcov. Prášok sa absorbuje cez ich pokožku a upchá im dýchacie cesty, čím ich definitívne zabije.

Viac o téme: HmyzMravceTrik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu