Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Neviete sa zbaviť otravných múch? Matka prezradila ľahký trik, ako ich dostanete z domu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Zima je už dávno preč, príroda je rozkvitnutá a leto sa blíži. Je to ideálne ročné obdobie pre mnohých ľudí, no aj pre drobný hmyz, ktorý vie byť často mimoriadne otravný. Horšie je, ak si necháme počas teplých nocí otvorené okno a nadránom nás už budí bzukot. Dá sa proti tomu nejako brániť?

S pribúdajúcimi teplými dňami sa vracajú aj muchy. Ich typický bzukot bude počuť všade. Horšie je, keď vletia cez okno do miestnosti, poletujú hore-dole, ale potom sa nevedia, či skôr nechcú dostať von. Poznáte snáď niečo otravnejšie? 

Overené prostriedky 

Dostať muchu z domu môže byť nočná mora. Všetci sme to už zažili. Jednou z najúčinnejších zbraní proti muchám a všeobecne proti hmyzu je určite mucholapka. Pokiaľ ňou nechcete šermovať po izbe, tak sa osvedčí aj sprej proti hmyzu. 

VIDEO Neviete sa zbaviť
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Poznáme však ešte jeden spôsob, ktorý si možno obľúbite až tak, že po mucholapke alebo spreji už nesiahnete. Na účte thesilvafamily na TikToku istá matka prezradila trik, vďaka ktorému sa dá otravných múch zbaviť účinne a ľahko. 

Všetko, čo potrebujete, je kus papiera a trochu trpezlivosti. Muchy totiž nevidia bielu farbu, preto sa k nim stačí s papierom v ruke veľmi pomaly približovať. "Stačí vziať do ruky biely papier alebo servítku a pomaly sa približovať k muche. Keď budete trpezliví, podarí sa vám ju chytiť. Vyskúšajte to!" znie rada vo videu. 

Čoskoro malo video viac ako tri milióny videní a mnohí užívatelia ho okomentovali. "Ach môj bože! Chceš mi povedať, že som len strácal čas behaním po dome s mucholapkou v ruke?" Iný zas napísal: "Tak prečo, do pekla, vyrobili na muchy červené, žlté, oranžové alebo ružové mucholapky?" čím reagoval na spomínanú bielu farbu. 

Viac o téme: HmyzMuchyTipy a triky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu