Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Diváci vytočení do nepríčetna: JOJ-ka konečne zareagovala... TOTO ideme riešiť!

Už toho majú dosť! Zobraziť galériu (3)
Už toho majú dosť! (Zdroj: TV JOJ)

BRATISLAVA - Tak a je to tu! Jojkárska relácia Bez servítky aktuálne patrí medzi najobľúbenejšie televízne formáty, aké máme na trhu. Už nejaký čas sa však diváci čoraz viac sťažujú na výber súťažiach, ktorí sa nesprávajú úplne kóšer a nedokážu dodržiavať ani základné pravidlá. Negatívna kritika verejnosti však zožala svoje ovocie - tvorcovia sa rozhodli zakročiť!

V poslednom období nie je ničím šokujúcim, že kulinárska súťaž sa zvrhla na taktickú hru. Niektorí z účastníkov sa rozhodli, že s vidinou výhry 500 € jednoducho nebudú bodovať jedlo a namiesto objektívneho hodnotenia vytasia tabuľku s číslom "0". Ba čo viac, neunúvajú sa ani tváriť, že nejde o nechutnú stratégiu, aby si zaručili to, že protivníci nedosiahnu viac bodov ako oni samotní.  

A práve to začalo ležať v žalúdku divákom, ktorých táto taktika znechutila až tak, že si dali námahu pozrieť si oficiálne pravidlá. ,,Taktizovanie, resp. taktické bodovanie je zakázané. Po zistení taktického bodovania súťažiacimi je spoločnosť oprávnená diskvalifikovať súťažiacich, ktorí participovali na taktizovaní,“ píše sa v pravidlách na oficiálnom webe televízie Joj. ,,Súťažiaci v pozícii hostí sú povinní ochutnať každý z naservírovaných chodov a ohodnotiť súťažiaceho v pozícii hostiteľa s ohľadom na dojem z naservírovanej večere, atmosféru pri večeri, zábavu, atď.,” znie ďalej v oficiálnych pravidlách. 

Aj takýto taktici súťažili v relácii Bez servítky
Zobraziť galériu (3)
Aj takýto taktici súťažili v relácii Bez servítky  (Zdroj: TV JOJ)

Tvorcovia si však nechali otvorené zadné vrátka a v spomínanom stanovisku sa píše, že spoločnosť je oprávnená pravidlá priebežne upravovať. Kritika divákov ale zrejme padla na úrodnú pôdu, keďže podľa našich informácií už nečestných taktikov z Bez servítky riešia. Teda minimálne tých budúcich. „Situáciu aktuálne riešime s producentom relácie Bez servítky Tomášom Eibnerom,” povedala pre Topky.sk hovorkyňa televízie JOJ Lucia Tuhelová. 

Diváci vytočení do nepríčetna:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Tv Joj)

No z vyjadrenia Eibnera je jasné, že sa už definitívne rozhodli klepnúť špekulantom po prstoch. ,,Keďže nejde o prvý takýto prípad, ani ja sa nemôžem tváriť, že je všetko v poriadku. A tak sme museli v rámci štábu urobiť zopár razantných personálnych zmien, aby sa z kuchárskej šou nestala súťaž taktikov,” vyjadril sa pre Topky producent. A čo z jeho slov sa premietne aj do reality, zrejme uvidíme už čoskoro... 

Viac o téme: Bez servítky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu