Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

KORONAVÍRUS Francúzsko sprísňuje opatrenia v niektorých oblastiach vrátane Paríža

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PARÍŽ - Francúzska vláda od tohto víkendu zavedie prísnejšie protipandemické obmedzenia v niektorých regiónoch vrátane Paríža v snahe zabrániť šíreniu nového koronavírusu. V stredu po rokovaní kabinetu to oznámil hovorca vlády Gabriel Attal. Informovala o tom agentúra Reuters.

Attal uviedol, že nové opatrenia, ktoré budú platiť v parížskej oblasti, môžu obsahovať určitú formu lockdownu. Na území celej krajiny platí od 18.00 h do 6.00 h zákaz vychádzania. Okrem toho vo viacerých častiach Francúzska nedávno zaviedli tzv. víkendové lockdowny platné od piatka 18.00 h do pondelka 6.00 h. Týka sa to severofrancúzskeho mesta Dunkerque a okolitej oblasti, ako aj neďalekého departmentu Pas-de-Calais (v oboch minimálne do 28. marca).

Martin Hirsch, generálny riaditeľ verejného zdravotníckeho zariadenia AP-HP, ktoré v Paríži a metropolitnej oblasti spravuje 40 nemocníc, varoval, že nákaza sa už v hlavnom meste a okolitých departementoch šíri nekontrolovateľne.

Francúzsky premiér Jean Castex nedávno informoval, že epidemiologická situácia sa zhoršuje vo viacerých častiach krajiny, a to najmä v dôsledku rýchleho prenosu tzv. britského variantu, ktorý tam predstavuje až do 60 percent všetkých prípadov nákazy. Celoštátny lockdown však premiér označil až za prípadnú poslednú možnosť na potlačenie nákazy.

Viac o téme: OpatreniaSprísnenieFrancúzskoParížKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu