Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Moderátor označil Meghan Markle za klamárku: Exemplárny trest… Dostal VYHADZOV!

Piers Morgan v rannej šou skončil!
Piers Morgan v rannej šou skončil! (Zdroj: ITV)

LONDÝN - Známy moderátor britskej televízie ITV Piers Morgan končí v tíme relácie Good Morning Britain ("Dobré ráno Británia") po tom, čo v pondelok nepriamo označil manželku princa Harryho za klamárku.

Vojvodkyni Meghan, ktorá sa v novom rozhovore sťažovala na rasistické tendencie médií aj kráľovského dvora, vraj neveril ani slovo. Jeho výroky sú podľa britského regulátora Ofcom predmetom desaťtisícov sťažností.

Moderátor Morgan patrí v posledných rokoch k najviditeľnejším postavám britskej mediálnej scény, napríklad jeho twitterový účet má vyše sedem miliónov sledujúcich. Dlho pôsobil v bulvárnej tlači, jednou z tvárí Good Morning Britain (GMB) bol od roku 2015. Má na konte napríklad rozhovor s Donaldom Trumpom z roku 2018, ale aj množstvo kontroverzií a vyhrotených slovných prestreliek.

Teraz niektorí komentátori označujú 55-ročného novinára za prvú obeť mediálnej búrky okolo rozhovoru s Harrym a Meghan odvysielanom v noci na pondelok americkou televíziou CBS. Pár v ňom prišiel okrem iného s tvrdením, že nemenovaný člen kráľovskej rodiny pred narodením ich syna Archieho vyjadril obavu ohľadom toho, aká tmavá bude jeho pleť. Meghan tiež opisovala, že tlak najbližšieho okolia i médií ju dohnal k myšlienkam na samovraždu.

"Za kým si šla? Čo ti povedali? Je mi ľúto, ale neverím ani slovu z toho, čo povedala. Neveril by som jej, keby mi čítala predpoveď počasia," reagoval v pondelok ráno Morgan v relácii GMB. V twitterovom príspevku neskôr Meghan označil za "princeznú Pinocchio".

V dnešnom vysielaní svoje slová čiastočne vzal späť, nasledoval však stret s kolegom Alexom Beresfordom, po ktorom Morgan priamo vo vysielaní opustil štúdio.

"Tak fajn, mám toho dosť, sorry," povedal pri odchode z miestnosti po tom, čo mu Beresford začal vyčítať, že Meghan neustále očierňuje. Morgan sa po chvíli do štúdia vrátil, podľa následného vyhlásenia ITV sa ale po interných diskusiách rozhodol, že je načase, aby GMB opustil úplne. "ITV toto rozhodnutie prijala a nemá k tomu čo dodať," uzatvára televízia svoje stručné vyhlásenie.

Úrad Ofcom už predtým oznámil, že začal vyšetrovanie pondelňajších Morganových výrokov po tom, čo na nich dostal viac ako 41 000 sťažností. Moderátorov prístup k výpovedi vojvodkyne o psychických problémoch kritizovala aj charitatívna organizácia Mind, ktorá sa venuje duševnému zdraviu. "Je kľúčové, aby sme k ľuďom pristupovali dôstojne, s rešpektom a empatiou, keď dajú najavo, že potrebujú podporu, alebo keď sa podelia o skúsenosti so zlým duševným zdravím," uviedla.

Generálna riaditeľka ITV Carolyn McCallová v dnešnom vyhlásení uisťovala, že jej spoločnosť je "úplne oddaná" podpore mentálneho zdravia. Sama vraj vojvodkyni zo Sussexu verí.

Viac o téme: VýpoveďHarryITVPiers MorganMeghanGood Morning Britain
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu