Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Princ William prelomil mlčanie: Kráľovská rodina nie je rasistická, chcem hovoriť s Harrym!

Britský princ William a manželka Kate, vojvodkyňa z Cambridgea Zobraziť galériu (3)
Britský princ William a manželka Kate, vojvodkyňa z Cambridgea (Zdroj: TASR/Justin Tallis/Pool via AP)

LONDÝN - Britský princ William vo štvrtok poprel, že by kráľovská rodina bola rasistická. Reagoval tak na tvrdenia z rozhovoru, ktorý poskytli jeho brat princ Harry a švagriná Meghan Markleová. Informovala o tom agentúra AP.

Williamove slová zazneli počas návštevy školy vo východnej časti Londýna. Na otázku novinárov, či hovoril s Harrym po interview, povedal, že zatiaľ nie, ale "urobí to". Harry a Meghan vo februári oznámili, že sa definitívne nevrátia k plneniu svojich povinností členov britskej kráľovskej rodiny.

Meghan, Harry
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Obaja následne poskytli rozhovor americkej moderátorke Oprah Winfreyovej, ktorý v USA odvysielali v nedeľu večer. Veľký rozruch spôsobili okrem iného slová Meghan, vojvodkyne zo Sussexu, ktorá obvinila členov kráľovskej rodiny z rasizmu. V paláci sa malo hovoriť aj o tom, akú tmavú pleť bude mať jej syn, až sa narodí. Podľa vlastných slov myslela v ťažkých časoch dokonca na samovraždu. Kráľovská rodina jej mala odoprieť i pomoc v oblasti duševného zdravia.

Princ Harry s manželkou
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: CBS)

Buckinghamský palác vydal v utorok krátke stanovisko britskej kráľovnej Alžbety II. Uviedla v ňom, že je smutná z problémov, s ktorými sa v ostatných rokoch stretli jej vnuk princ Harry a jeho manželka Meghan. Zároveň uistila verejnosť, že obvinenia z rasizmu berie veľmi vážne.

Viac o téme: ObvineniaKráľovská rodinaReakciaPrinc WilliamHarry a Meghan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu