Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

V kauze Fatima boli obvinené ďalšie tri osoby: Je medzi nimi aj policajný exšéf Gašpar

NAKA zadržala Tibora Gašpara
NAKA zadržala Tibora Gašpara (Zdroj: Vlado Anjel)

BRATISLAVA - V kauze trenčianskeho baru Fatima boli obvinené ďalšie tri osoby. Konkrétne policajný exprezident Tibor G., bývalý riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Peter H. a exriaditeľ Národnej protikorupčnej jednotky Robert K. Potvrdila to hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Jana Tökölyová. Upozornil na to spravodajský portál Aktuality.sk.

Hovorkyňa spresnila, že dva nové skutky, pre ktoré bolo 1. marca vznesené obvinenie, súvisia s vydieraním. "V posudzovanom prípade budú opätovne vypočúvaní obvinení a niektorí svedkovia, budú vypočúvaní aj noví (ďalší) svedkovia, a preto nemožno v žiadnom prípade konštatovať, že už boli vypočutí všetci svedkovia," dodala. Vyhlásila, že obvinenie bolo rozšírené pre ďalší skutok aj trom osobám, ktoré sú už v tejto veci trestne stíhané.

Pre zločin vydierania stíhajú v tejto kauze aj bývalú štátnu tajomníčku rezortu spravodlivosti Moniku J. Tá bola po štvrtkovom (4. 3.) prepustení z väzby opätovne zadržaná. Jej obhajca Peter Erdös uviedol, že zadržanie súviselo s kauzou Fatima. Tökölyová potvrdila, že do piatkového popoludnia ÚŠP neevidoval podnet vyšetrovateľa na podanie návrhu na vzatie Moniky J. do väzby. Okrem kauzy Fatima pribudli Monike J. v minulosti aj obvinenia po akciách Búrka a Víchrica.

Viac o téme: KauzaBratislavaSlovenskoTibor GašparFatima
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu