Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

AKTUÁLNE Na NAKA vypovedá opäť kajúcnik Makó: VIDEO Vypočúvajú aj obvineného Bödöra!

Norbert Bödör a Ľudovít Makó Zobraziť galériu (4)
Norbert Bödör a Ľudovít Makó (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA - Práve v týchto chvíľa v budove policajného prezídia v Bratislave vyšetrovatelia vypočúvajú kajúcnika Ľudovíta Makóa a obvineného nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra.

Na NAKA vypovedá Ľudovít Makó a Norbert Bödör. Kajúcnik Ľudovít Makó prišiel do budovy policajného prezídia zadným vchodom bez prehliadky. Na otázky novinárov opäť neodpovedal. Podľa našich informácií Makó tentokrát vypovedá v súvislosti s kauzou Mýtnik, v ktorej sú obvinený aj Jozef Brhel či František Imrecze. 

Ľudovít Makó prišiel vypovedať v kauze Mýtnik

Do budovy policajného prezídia prišiel opäť vypovedať Ľudovít Makó (Zdroj: Ivan Mego)

Krátko pred deviatou hodinou prišiel na NAKA aj Norbert Bödör. Obvinený Bödör je aktuálne vo väzbe. Do budovy Prezídia policajného zboru v Bratislave ho priviezla čierna dodávka. Podľa našich informácií Bödör vypovedá v kauze Očistec, v ktorej je obvinený spolu s bývalým policajným prezidentom Tiborom Gašparom a exšéfom NAKA Petrom Hraškom. 

Obvinený Norbert Bödör vypovedá na NAKA v Bratislave

Na NAKA vypovedá Norbert Bödör v kauze Očistec (Zdroj: Ivan Mego)

Kauza Očistec

Nitriansky podnikateľ Norbert Bödör je obvinený v kauze Očistec a Dobytkár. Vyšetrovateľ ho v kauze Očistec viní zo zosnovania a založenia zločineckej skupiny, ktorej mal byť šéfom. Spolu s ním je obvinených niekoľko policajných špičiek. 

Po OČISTCI skončila v putách policajná elita: FOTO Vážne obvinenia! Gašpara a ďalších riadil Bödör

Medzi zadržanými mužmi v rámci akcie Očistec bol bývalý policajný prezident Tibor Gašpar, bývalý šéf národnej jednotky finančnej polície Bernard Slobodník, exriaditeľ Národnej kriminálnej agentúry Peter Hraško, bývalý šéf protikorupčnej jednotky NAKA Robert Krajmer, Marian Zetocha, ktorý len pár dní pred zadržaním skončil ako šéf odposluchov SIS a Martin Fleischer, bývalý šéf sekcie ekonomiky Ministerstva vnútra.

Tibor Gašpar
Zobraziť galériu (4)
Tibor Gašpar  (Zdroj: Vlado Anjel)

Skupina na čele s nitrianskym podnikateľom sa mala stretávať predovšetkým na Račianskej ulici v Bratislave priamo v budove polície. Z uznesenia vyplýva, že práve Bödör spoločne s Gašparom mali hlavné slovo. Práve Gašpar mal po dohode s Bödörom dosadiť na pozíciu šéfa protikorupčnej jednotky NAKA Roberta Krajmera. Krajmer patril do tzv. druhej úrovne v hierarchii tejto skupiny. Zodpovedal sa Bödörovi a Gašparovi a spolu s Marianom Zetochom mal pod sebou ďalších ľudí, ktorými boli Peter Hraško, Bernard Slobodník, Pavol Vorobjov a ďalší.

Norbert Bödör
Zobraziť galériu (4)
Norbert Bödör  (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Kauza Mýtnik

František Imrecze, bývalý šéf IT sekcie Finančnej správy Milan Grega a Jana Rovčaninová sú stíhaní za obzvlášť závažný zločin porušovania povinností pri správe cudzieho majetku, podnikateľ Peter Brhel, brat Jozefa Brhela, za zločin prijímania úplatku. 

Jozef Brhel
Zobraziť galériu (4)
Jozef Brhel  (Zdroj: Ivan Mego)

Vo väzbe skončil aj podnikateľ Jozef Brhel. Po Michalovi Suchobovi pátral Interpol, nakrátko ho aj zadržali, no neskôr prepustili. V súvislosti so zásahom NAKA v akcii Mýtnik podala sťažnosť na inšpekciu ministerstva vnútra dcéra už vyššie spomínaného Petra Brhela. Konanie elitnej polície v dome, kde rodina býva, označila ako brutálne a prehnané.

Viac o téme: VäzbaTibor GašparOčistecĽudovít MakóNorbert BödörMýtnik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu