Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

AKTUÁLNE Podnikateľ Norbert Bödör zostáva vo väzbe, Kopriva ide na slobodu

(Zdroj: TASR - Martin Baumann)

BANSKÁ BYSTRICA – Nitriansky podnikateľ Norbert Bödör, obvinený v kauze Dobytkár, ostáva vo väzbe. V pondelok o tom rozhodol sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu. Vo väzbe ostávajú aj spoluobvinení Peter Kuba a Ľubomír Partika. Milana Koprivu sudca prepustil na slobodu. Rozhodnutie nie je právoplatné.

„Sudca pre prípravné konanie sčasti vyhovel návrhu prokurátora a predĺžil väzbu klienta do 1. júla 2021. S týmto rozhodnutím sa však klient nestotožňuje, preto podal sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Najvyšší súd Slovenskej republiky,“ uviedol obhajca Norberta Bödöra Adrián Kucek s tým, že prokurátor žiadal predĺžiť väzbu do 1. novembra 2021.

„Vzhľadom na určité postupy prokuratúry, keď si vytvárajú podmienky na takzvané otáčanie ľudí, čo je v rozpore s európskou judikatúrou, sme takéto rozhodnutie očakávali,“ doplnil obhajca Marek Para. S výsluchmi obvinených začal ŠTS v piatok ráno a trvali až do neskorého popoludnia, keď ich sudca prerušil až do pondelkového rozhodnutia. Obvinení sa nestotožňovali s návrhom prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry na predĺženie lehoty trvania väzby.

Koncom januára Najvyšší súd SR zamietol sťažnosti obvineného podnikateľa Petra Kubu a Norberta Bödöra proti predĺženiu lehoty väzby do 1. apríla. Počas akcie Dobytkár do polovice júla 2020 NAKA obvinila 21 fyzických a sedem právnických osôb. Čelia obvineniu z korupcie a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Výška zdokumentovaných úplatkov dosiahla takmer 10,5 milióna eur.

Viac o téme: Norbert BödörDobytkárMarek Kopriva
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu