Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Po vyhrážkach prezidentke psychiatria: Sheilu zbavili obvinení! Trpí vážnou duševnou poruchou

Kontroverzná Adriána, ktorá si hovorí Sheila, sa pustila do prezidentky Čaputovej. Zobraziť galériu (3)
Kontroverzná Adriána, ktorá si hovorí Sheila, sa pustila do prezidentky Čaputovej. (Zdroj: reprofoto - Youtube/Johanka ČSR Sheila Szmerekova, Topky.sk)

BRATISLAVA - Kontroverzná YouTuberka Sheila, ktorá sa "preslávila" močením na Korán zrejme skončí v psychiatrickej liečebni. Špeciálna prokuratúra zastavila jej stíhanie a zbavila ju obvinení pre nepríčetnosť. Súd rozhodne, či poputuje na psychiatriu. Podľa posudku trpí bludovou poruchou.

Sheila Szmereková sa v minulosti "preslávila" močením na Korán, ktorý potom zapálila, a minulý rok v septembri sa prostredníctvom videa vyhrážala prezidentke Zuzane Čaputovej. Práve kvôli tomu skončila minulý rok v októbri vo väzbe. Teraz ju zrejme čaká psychiatrická liečebňa. Infromoval o tom denník Sme

Sheila trpí bludovou poruchou

Szmerekovú alias Adrianu M. NAKA vlani v októbri obvinila z hanobenia rasy, nebezpečného vyhrážania a výtržníctva. "Dôvodom preventívnej väzby je obava z možného pokračovania v trestnej činnosti," uviedla vtedy hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjáková. Sheila sa voči tomuto rozsudku odvolala, no Najvyšší súd jej sťažnosť zamietol. 

Sheila je stále nepoučiteľná.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Reprofoto - Youtube/ústavná povinnosť)

Špeciálna prokuratúra však 25. januára stíhanie zastavila. Z výsledkov vyšetrovania podľa denníka vyplynulo, že obvinená nebola v čase činu trestne zodpovedná pre nepríčetnosť. "Vykonaným vyšetrovaním bolo zistené, že každý z vyššie uvedených skutkov sa stal a ich spáchania sa dopustila obvinená," konštatuje v uznesení prokurátor Miroslav Ľalík. Znalecký posudok z odboru psychológia ukázal, že Sheila v čase spáchania skutkov trpela závažným duševným ochorením - bludovou poruchou.

Trpí ňou aj v súčasnosti. Vzhľadom na jej duševný stav tak podľa záverov nevedela rozpoznať nebezpečenstvo svojho konania pre spoločnosť a nevedela svoje konanie ovládať. Pobyt Sheily na slobode však stále môže byť nebezpečný, práve preto navrhol prokurátor ženu poslať do psychiatrickej liečebne. Návrh bol súdu doručený začiatkom februára, o umiestnení Sheily bude rozhodovať ŠTS. Termín pojednávania zatiaľ neurčili. 

Sheila sa vyhrážala prezidentke

Sheila pôsobila so skupinov extrémnych aktivistov pod názvom Občiansky tribunál, protestovala pred televíziou Markíza, sekerou demolovala značku a videá, ktoré zverejňovala na internete dokazovali jej agresívne správanie. Pozornosť si vyslúžila videom, na ktorom sa smrťou vyhrážala prezidentke SR Zuzane Čaputovej. 

"Chcem, aby si vedela Čaputka, že prišiel čas, ktorý sa blíži. A zapamätaj si môj ksicht, pretože ho určite stretneš a keď ho stretneš, tak to bude taká sekundovka, že betón ti dá druhú. Ja sa tvojej ochranky nebojím. Ja som pripravená na teba zaútočiť," povedala vo videu. Na nahrávke avizovala útok na prezidentský palác, nadáva aj na médiá. K extrémnym youtuberom patrí aj Martin Daňo či Rudolf Vasky, ktorí na istý čas tiež skončili vo väzbe. Súd ich oboch prepustil, no majú zakáz pokračovať v zverejňovaní agresívnych videí.

Viac o téme: SheilaZuzana Čaputová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu