Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

ŠTS v Pezinku rozhoduje o ďalšom prepustení: Na slobodu chce ísť bývalá podpredsedníčka NS

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

PEZINOK - Sudca Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku rozhoduje o žiadosti na prepustenie z väzby bývalej podpredsedníčky Najvyššieho súdu (NS) SR Jarmily U. Neverejný výsluch sa začal po 13.00 h, obvinenú v kauze Víchrica necelú hodinu predtým eskortovali na súd.

Obhajca obvinenej Peter Erdős poukázal na to, že v prípade prvého skutku už vypočuli všetkých svedkov. "Čo sa týka druhého skutku, tak za sedem mesiacov, kedy orgány činné v trestnom konaní majú vedomosť na základe výpovede svedka o takomto údajnom skutku, neboli schopné stotožniť predmet konkurzného konania, ktorý mal byť na základe len výpovede svedka ovplyvňovaný," doplnil.

ŠTS v Pezinku na začiatku januára tohto roka už raz jej žiadosť o prepustenie z väzby zamietol. Zadržaná a obvinená bola koncom októbra v rámci akcie NAKA spoločne s podnikateľom a konkurzným advokátom Zoroslavom K. a bývalým predsedom Okresného súdu Bratislava III Davidom L.

Sudca ukončil výsluch, rozhodnutie bude známe po nedeli

Sudca Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku ukončil výsluch bývalej podpredsedníčky Najvyššieho súdu (NS) SR Jarmily U., ktorá opätovne požiadala o prepustenie na slobodu. Informoval o tom obhajca Peter Erdős.

Sudca rozhodne po nedeli (28. 2.) a jeho písomné zdôvodnenie sa potom bude doručovať procesným stranám. Výsluch obvinenej trval necelú hodinu.

Viac o téme: SudkyňaŠTSJarmila U.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu