Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Vážna bezpečnostná hrozba: Anonym sa vyhráža vláde aj prezidentke a chce demisiu, pohrozil ničením áut a budov!

Nebezpečný anonym sa vyhráža vláde a prezidentke chaosom a Slovenskom v plameňoch! Zobraziť galériu (3)
Nebezpečný anonym sa vyhráža vláde a prezidentke chaosom a Slovenskom v plameňoch! (Zdroj: TASR - Martin Baumann, Jaroslav Novák, Gettyimages.com, Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Vážna radikalizácia spoločnosti očividne už predstavuje viac ako veľký problém. V týchto dňoch sa objavil list, v ktorom sa anonymný autor vyhráža vládnemu kabinetu a prezidentskému úradu. Nespokojnosť s vládnutím dáva najavo nebezpečnými vyhrážkami, ktorými sa už zaoberá nielen polícia, ale aj Slovenska informačná služba (SIS)!

Tento hrôzostrašný list sa objavil aj v pošte našej redakcie. Nesie názov "Krvavý odkaz celej vláde Slovenskej republiky, prezidentke Čaputovej, posluhovačom a vlastizradcom" a hovorí o tzv. ultimáte pre spomínané vládne inštitúcie, aby sa do 31. marca 2021 vzdali svojich funkcií, inak nastúpi chaos.

Vážna bezpečnostná hrozba: Anonym
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: tip)

Slovensko skončí v plameňoch, vyhráža sa autor listu

Nebezpečný pohnútky autora predstavuje aj fakt, že detailne popisuje, čo nastane, ak sa do konca marca svojich funkcií nevzdajú. Slovensko vraj skončí v plameňoch. "Sme pripravená ísť do krvavého boja za slobodu! Postupne vám začneme likvidovať vládne budovy a pridružené úrady. (..) Toľko hasičských jednotiek nemáte, aby ste všetko uhasili," vyhráža sa autor v liste adresovanému čelným predstaviteľom štátu.

Mikulec zhrnul dnešné rokovanie vlády, o koaličných vzťahoch sa vraj nerozprávali (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Autori svoje tvrdenia opierajú aj o slová, že poznajú osobné adresy rodín politikov a predstaviteľov Slovenskej republiky.

Polícia ale aj SIS je v pohotovosti

Takéto nebezpečné vyhrážanie by sa teoreticky dalo chápať aj ako plánovanie teroristického útoku, a preto boli oslovené aj bezpečnostné zložky štátu, či registrujú nejaké ďalšie informácie o tomto liste. "SIS sa spolu s Policajným zborom intenzívne venujú hrozbám voči ústavným činiteľom a štátnym orgánom, ktoré sa začali vo zvýšenej miere objavovať najmä vo virtuálnom prostredí sociálnych sietí, alebo v anonymných podaniach prostredníctvom listových zásielok," vyhlásila pre TV JOJ v stanovisku SIS.

Oslovili sme aj políciu ako takú. "Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry už v tejto súvislosti začal trestné stíhanie, policajti na prípade intenzívne pracujú. Viac informácií v tejto chvíli nie je možné poskytnúť," povedala pre Topky hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Vážna bezpečnostná hrozba: Anonym
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/SIS)

Viac o téme: VládaListVyhrážkyIgor MatovičÚrad vládyZuzana Čaputová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu