Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

VIDEO Autorka bestsellerov varuje rodičov: FOTO Šok v detskej izbe, jej syn Samuel (†16) náhle zomrel

Laura Bermanová so svojím synom Samuelom.
Laura Bermanová so svojím synom Samuelom. (Zdroj: Instagram/ drlauraberman)

WASHINGTON - Od mája 2019 do mája 2020 zomrelo na drogy viac ako 81-tisíc Američanov. Jednou z mladších obetí je aj 16-ročný syn americkej autorky bestsellerov Laury Bermanovej (52): Samuel zomrel na predávkovanie vo svojej detskej izbe.

Bermanová na Instagrame napísala, že jej syn kontaktoval dílera prostredníctvom Snapchatu. Obchodník potom ponúkol jej synovi tabletku, ktorú vydával za údajne relatívne neškodný liek Xanax, sedatívum na predpis. Tableta bola pravdepodobne falošná a zjavne obsahovala mimoriadne silnú drogu fentanyl.

„Robia to preto, že sa ľudia stávajú závislejšími, a to je dobré pre podnikanie. Vedie to však k predávkovaniu a deti vôbec netušia, čo berú. Moje srdce je zlomené a neviem, ako ďalej žiť. Píšem to preto, aby viac detí nezomrelo,“ napísala Bermanová.

Bermanová uviedla, že díler dodal drogu do domu Samuela. Pre NBC News povedala, že krátko pred svojou smrťou požiadal Samuel svojho otca o cheeseburger. "O hodinu neskôr som išla do jeho izby hovoriť o stáži, ktorú mal robiť toto leto. A on tam bol na zemi. Mŕtvy.“

Opioidy sú v USA obrovským problémom. V decembri informoval zdravotnícky úrad CDC o novom vysokom počte úmrtí na drogy: Počas jedného roka zomrelo 81-tisíc ľudí - viac ako kedykoľvek predtým.

Laura Bermanová, ktorá sa v USA stala známa ako vzťahová terapeutka, televízna moderátorka a autorka kníh, varuje: „Dávajte pozor na svoje deti.“

Samuel bol študentom. Potom sa však počas krízy v Corone cítil izolovaný a nechal sa uniesť na experimentmi s drogami.

Viac o téme: DrogySmrťPredávkovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu