Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

U Talianky sa prejavili čudné príznaky: Myslela si, že má COVID-19, pravda ju ohromila

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

RÍM - Talianska matka porodila identické trojčatá, čo je jav, ktorý pripadá zhruba na každých tridsať miliónov pôrodov. Vďaka novým prírastkom sa počet členov jej rodiny razom zdvojnásobil, napísal spravodajský server Newsweek.

Matka, ktorú správy identifikujú len ako Vittoriu, porodila dcéry Marisol, Clarissu a Geneva koncom novembra. Tehotenstvo nebolo plánované. Keď Vittoriu postihli prvé príznaky, najprv si myslela, že sa nakazila covidom-19. Až testy odhalili, že v skutočnosti čaká trojčatá. S manželom Mariom už majú štvorročného syna.

Si chiamano Marisol, Clarissa e Ginevra, sono tre gemelline completamente identiche. Sono nate a fine novembre, e dopo...

Posted by la Repubblica on Saturday, 30 January 2021

Pôrod sa uskutočnil v siedmom mesiaci cisárskym rezom, trojčatá následne strávili v nemocnici štyridsať dní. Preto sa informácie o ich narodení objavili až teraz. Podľa tety trojčiat sú si dievčatká tak podobné, že im museli vyrobiť náramky, aby ich od seba rozoznali. 

Úžasná FOTO dvojičiek, ktoré prišli na svet cisárskym rezom: Toto chirurgovia ešte nikdy nevideli

Identické trojičky sú oveľa vzácnejšie ako identické dvojčatá; v oboch prípadoch ide o deti, ktoré sa narodia vďaka rozdeleniu jediného oplodneného vajíčka. Zatiaľ čo v prípade dvojčiat sa vajíčko rozdelí na polovicu, v prípade identických trojčiat sa jedna z polovíc rozdelí ešte raz. Vzniknú tak tri embryá zdieľajúce rovnaký genetický materiál a narodené deti sú vždy rovnakého pohlavia.

Viac o téme: MatkaPôrodTrojičkyTaliansko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu