Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

V okrese Trnava budú testovať všetky obce, spustia aj aplikáciu na zaregistrovanie záujemcov

Testovanie na koronavírus
Testovanie na koronavírus (Zdroj: TASR/Ján Krošlák )

TRNAVA – Zatiaľ iba dvaja veľkí zamestnávatelia z okresu Trnava avizovali svoj záujem testovať počas celoplošného skríningu svojich zamestnancov. Vedúci odboru krízového riadenia Okresného úradu v Trnave Stanislav Krištofík uviedol, že ďalšie spoločnosti môžu svoj záujem avizovať mailom na OÚ, na základe toho im budú poskytnuté testy.

"Na dodávku testov z ministerstva vnútra v Trnave ešte čakáme," povedal. Záujem testovať svojich obyvateľov ohlásilo podľa jeho informácií aj všetkých 44 obcí v rámci okresu Trnava. Nie všetky budú testovať počas oboch víkendových dní, niektorým vzhľadom na počet obyvateľov bude postačovať buď sobota, alebo nedeľa. "Niektoré sa aj spojili," doplnil Krištofík.

Obec Malženice napríklad zverejnila na základe predošlých skúseností, že cezpoľných, ktorí nemajú žiadnu príslušnosť k obci, budú testovať v sobotu (25. 1.) i nedeľu (26. 1.) až popoludní, po otestovaní obyvateľov obce. Na zamedzenie dlhého čakania v radoch obecný úrad vydal harmonogram pre jednotlivé ulice.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


V Pavliciach i Kátlovciach budú testovať iba v sobotu, vo Voderadoch zdôraznili, že okrem trvalo a prechodne bývajúcich ostatní záujemcovia o test musia preukázať vzťah k nehnuteľnosti na území obce listom vlastníctva či nájomnou zmluvou.

Spustia aj aplikáciu na zaregistrovanie záujemcov

Na skrátenie čakania na odberovom mieste môžu záujemcovia počas celoplošného testovania v Trnave od soboty (23. 1.) do utorka (26. 1.) využiť mobilnú aplikáciu TrustOne. Informovala o tom hovorkyňa mesta Veronika Majtánová. Skúsenosti s aplikáciou majú z testovania počas uplynulého víkendu obyvatelia Nitry, ktorých sa rozhodlo pre tento spôsob 40.994.

Pre aplikáciu je potrebné zaregistrovať svojej osobné údaje, administrátori na odberovom mieste ich potom načítajú priamo zo smartfónu cez QR kód. "Registrácia cez aplikáciu nie je ale povinná, naďalej zostáva možnosť zaregistrovať sa priamo na mieste údajmi z občianskeho preukazu," dodala Majtánová.

Trnavčania môžu obsadenosť jednotlivých miest sledovať na stránke testovanie.trnava.sk. Objednávkový systém pre testovanie v Trnave nebude otvorený. Počas víkendu bude otvorených 20 odberových miest, v pondelok (25. 1.) a v utorok desať z nich.

Viac o téme: TestovanieTrnavaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu