Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KORONAVÍRUS Testovanie v okrese Sobrance: Spomedzi 46 obcí vzniknú MOM v 18 z nich

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Henrich Mišovič)

SOBRANCE – Na zabezpečenie celoplošného skríningu obyvateľstva na ochorenie COVID-19 bude v okrese Sobrance počas nadchádzajúceho víkendu 23. a 24. januára v prevádzke 22 odberových miest. Štyri z nich budú slúžiť obyvateľom okresného mesta, ďalších 18 vznikne v obciach.

"Okresný úrad Sobrance v súčinnosti s vytvorenými odberovými miestami obcí vytvoril podmienky pre uzatváranie Zmlúv o poskytovaní služieb s Regionálnou nemocnicou Sobrance," ozrejmil proces vzniku dočasných odberových miest prednosta sobranského okresného úradu Marián Škrida s tým, že jedinou obcou v rámci okresu, ktorá si mobilné odberové miesto zriadila sama, sú Bežovce.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Ako uviedol, obce sú na testovanie pripravené, s výdajom testovacích súprav začal úrad v stredu 20. januára. "Testov a certifikátov máme dostatok pre všetky testovacie dni," doplnil s tým, že okresný úrad tiež pre všetky testovacie miesta zabezpečil aj príslušníkov ozbrojených síl, respektíve policajné hliadky a na víkend má k dispozícii aj výjazdovú skupinu v prípade požiadavky o výpomoc.

V obciach Blatné Revištia, Hlivištia, Choňkovce, Jasenov, Jenkovce, Krčava, Nižné Nemecké, Remetské Hámre, Ruskovce, Veľké Revištia, Vyšná Rybnica a Záhor budú odberové miesta v prevádzke len v sobotu. Počas oboch víkendových dní sa bude dať otestovať v obciach Bežovce, Blatné Remety, Lekárovce, Podhoroď a Úbrež, a tiež na štyroch odberových miestach v okresnom meste. Od piatkového (22. 1.) do nedeľného (24. 1.) popoludnia bude pracovať odberový tím v obci Koromľa.

Viac o téme: TestovanieSobranceKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu