Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

KORONAVÍRUS Kanadskí manželia chceli vybabrať so zákazom: Toto ešte polícia nevidela!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

MONTREAL - Kanadskému páru sa nevyplatil trochu kuriózny pokus porušiť nočný zákaz vychádzania v provincii Quebec. Polícia v meste Sherbrooke pristihla ženu (24), ako si vedie manžela (40) na vôdzke. Strážnikom žena údajne tvrdila, že "venčí psa" v blízkosti svojho bydliska. Obaja dostali pokutu.

KORONAVÍRUS V tejto krajine sa s pravidlami nemaznajú: Žena zatajila milenca, tvrdý trest

Provincia v snahe obmedziť šírenie koronavírusu zaviedla zákaz vychádzania medzi 20.00 a 05.00 h. v sobotu. Prechádzky so psom v blízkosti bydliska sú však povolené. Pár bol videný okolo 21.00 h. v sobotu krátko po tom, čo zákaz vychádzania vstúpil do platnosti. Manželia údajne polícii tvrdili, že dodržiavajú pravidlá týkajúce sa domácich miláčikov. S odkazom na lokálne média o tom napísal spravodajský web BBC.

Isabelle Gendronová z miestnej polície denníku La Tribune povedala, že pár so strážnikmi vôbec nespolupracoval. Obaja dostali pokutu vo výške 1546 kanadských dolárov (takmer 1000 eur).

Polícia v celom Quebecu počas prvého víkendu, kedy zákaz nočného vychádzania začal platiť, udelila približne 750 pokút za porušenie pravidiel. Od začiatku pandémie sa podľa údajov americkej Univerzity Johnsa Hopkinsa (JHU) v Kanade preukázala nákaza koronavírusom u viac než 677-tisíc ľudí, približne 17-tisíc zomrelo.

Počty infikovaných začali v poslednom čase strmo stúpať. Premiér provincie Quebec François Legault v pondelok vyzval obyvateľov, aby dodržiavali protiepidemické opatrenia. Poznamenal, že situácia v najväčšom meste provincie Montrealu je "naozaj kritická" a nemocnice sa blížia k bodu, kedy nebudú schopné liečiť všetkých pacientov.

Viac o téme: KanadaKoronavírusCovid-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu