Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS V tejto krajine sa s pravidlami nemaznajú: Žena zatajila milenca, tvrdý trest

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SINGAPUR - Singapurský súd v piatok uložil päťmesačneý trest žene, keď vyšlo najavo, že po nákaze koronavírusom zatajila schôdzky s priateľom. Singapur starostlivo sleduje kontakty všetkých nakazených, aby zabránil nekontrolovanému šíreniu koronavírusu. Úrady na niekoľko neoznámených stretnutí prišli aj vďaka záberom z kamerových systémov, píše denník The Strait Times.

KORONAVÍRUS Kritická situácia aj v Banskej Bystrici! Sú len dve cesty: Testovanie alebo prísnejší lockdown

Oh Bee Hiok (65) úradom stretnutie s mužom tajila, aby ju rodina a priatelia neupodozrievali z nevery. S 72-ročným Lim Kiang Hongom sa minulý rok vo februári krátko predtým, než sa nakazila koronavírusom, zišla hneď päťkrát. Podľa prokuratúry sa pár schádzal pri obede, večeri či čaji, keď manžel odsúdenej chodil hrať badminton.

"Nechcela, aby jej alebo Limova rodina zistila, že sa schádzali tak často, pretože sa obávala, že si príbuzní a priatelia budú myslieť, že spolu majú romantický vzťah a rozšíria zvesti, že majú mimomanželský pomer," píše sa v súdnych dokumentoch. Sudca zdôvodnenie nazval "sebeckým", odsúdená svoju vinu priznala.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto  (Zdroj: gettyimages.com)

Keď ženu s ochorením covid-19 prijali do nemocnice, po dohovore s priateľom ho nenahlásila ako rizikový kontakt. Lim mal pozitívny test na koronavírus v marci, podľa právneho zástupcu ho však Oh nenakazila. Úrady na schôdzky prišli vďaka výpisom z bankových účtov a telefónnych hovorov, záznamov o parkovaní a záberov z kamerového systému.

Zhruba päťmiliónový mestský štát v juhovýchodnej Ázii doteraz zaznamenal takmer 60-tisíc potvrdených prípadov infekcie a 29 úmrtí v súvislosti s covidom-19.

Viac o téme: SingapurKoronavírusCovid-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu