Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Bolestivý príbeh z Česka: Sestričku Kateřinu (†39) zabil koronavírus, zostalo po nej malé dievčatko

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Zoltan Balogh/MTI via AP, file)

PRAHA - Počas prvej vlny pandémie koronavírusu si Slováci čítali mnohé smutné príbehy súvisiace s nákazou. Neodohrali sa v našej domovine, prevažne išlo o skúsenosti zo vzdialených krajín. Po niekoľkých mesiacoch je všetko inak. Úmrtia pribúdajú aj u nás. A bolestivé správy počuť aj od našich českých susedov, kde je situácia naďalej vážna.

Jihlavská nemocnica v utorok zverejnila bolestivú správu o tom, že o život prišla žena z radov zdravotníkov. Sestrička Kateřina mala len 39 rokov. "Bolo mi cťou s Káťou slúžiť, pracovať a hlavne sa smiať. Bola s ňou veľká sranda a bola srdiečkom traumatológie. Budeš nám veľmi chýbať," znel jeden z odkazov na sociálnej sieti. 

Zdravotná sestra poslednýkrát vydýchla 10. novembra. Jej život vyhasol v nemocnici, kde pracovala od roku 2001. "Náročnú prácu zdravotnej sestry vykonávala veľmi zodpovedne, starostlivo a jej vzťah k pacientom bol príkladný. V roku 2013 nastúpila na materskú dovolenku so svojou milovanou dcérou Anetkou, ktorá pre ňu bola všetkým," opísala smutnú skutočnosť, a teda že malé dievčatko zostalo bez mamičky, jihlavská nemocnica.

Pri čítaní spomienok na Kateřinu sa doslova tisnú slzy do očí. Podľa kolegov bola veľmi skromná a kamarátska. Na oddelení vďaka nej vždy vládna čarovná vianočná atmosféra. "Vyrábala vianočné dekorácie a vence na malé dedinské trhy a vždy nám krásne a vkusne vyzdobila oddelenie. Jej buchty a sladkosti, čo nám nosila, boli úžasné a ona mala radosť, ako nám chutí," znelo vo vyjadrení, ktoré publikovala nemocnica. 

Uverejnil používateľ Nemocnice Jihlava, p.o. Utorok 17. novembra 2020
Viac o téme: SmrťČeskoSestričkaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu