Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KORONAVÍRUS Počet úmrtí v súvislosti s COVID-19 prekročil v USA 250-tisíc

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/John Minchillo)

WASHINGTON - Spojené štáty od začiatku pandémie zaznamenali 250.029 úmrtí v spojitosti s ochorením COVID-19 a takmer 11,5 milióna prípadov nákazy. Informovala o tom vo štvrtok na svojej webovej stránke stanica BBC s odvolaním sa na údaje Univerzity Johnsa Hopkinsa.

Spojené štáty sú v súvislosti s pandémiou koronavírusu SARS-CoV-2 najviac postihnutou krajinou na svete v počte prípadov nákazy i obetí na životoch. Popredný americký odborník na infekčné choroby Anthony Fauci v stredu pre BBC povedal, že USA sa "uberajú nesprávnym smerom vo veľmi neistom období". S nástupom chladnejšieho počasia sa podľa neho ľudia budú viac zhromažďovať v uzavretých priestoroch.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

Fauci ľudí opätovne vyzval, aby dodržiavali opatrenia ako nosenie rúšok, dodržiavanie rozstupov a vyhýbanie sa preplneným miestam. Najviac prípadov zo všetkých štátov USA zaznamenal Texas, kde sa nakazilo 1.091.558 ľudí a 20.338 zomrelo, uvádza na svojej webovej stránke stanica CNN. Viac ako milión prípadov nákazy zaznamenal aj štát Kalifornia.

Najviac prípadov nákazy v pomere k počtu obyvateľov zaznamenal štát Severná Dakota, kde podľa CNN hlásia viac ako 8800 prípadov na 100.000 obyvateľov. Mesto New York v snahe zastaviť ďalšie šírenie nového koronavírusu od štvrtka opäť zatvára verejné školy.

Viac o téme: NárastúmrtiaPrípadyUSAKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu