Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Mazurek opäť zneužil tragédiu vo Viedni: Ľudí vyzýva na strieľanie teroristov! Polícii sa vysmieva

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Milan Mazurek)

BRATISLAVA/VIEDEŇ - Tragédia, ktorá sa odohohrala len kúsok od slovenských hraníc, otriasla všetkými. Podporu rakúskym kolegom, ale aj ľuďom, ktorí vo Viedni žijú, vyjadrovali aj slovenskí politici. Odsúdený poslanec ĽSNS však opäť šíril nenávisť.

K sérii útokov, ktoré si vyžiadali najmenej štyroch mŕtvych a 22 zranených, došlo v pondelok večer v centre Viedne neďaleko synagógy na ulici Seitenstettengasse a na ďalších piatich miestach. Útočníkom bol podľa polície 20-ročný muž s rakúskym i severomacedónskym občianstvom, ktorého sa podarilo zneškodniť krátko po 20.00 hodine.

FOTO Šokujúce informácie po terore vo Viedni: Útočník obalamutil úradníkov! Na Slovensku nepochodil

V minulosti bol už raz trestne stíhali v spojitosti s členstvom v teroristickej organizácii. Atentátnik bol podľa oficiálnych informácií stúpencom extrémistickej organizácie Islamský štát (IS). Motív jeho činu nie je zatiaľ známy.

Mazurek vyzýva na strieľanie

Poslanec Milan Mazurek z ĽSNS, ktorý je právoplatne odsúdený za rasistické reči v rádiu, si opäť nenechal ujsť príležitosť, aby si spravil politickú propagandu. Dokonca vyzýva ľudí, aby používali zbrane a vysmieva sa polícii. Tá totiž zverejnila návod na to, ako sa zachovať v prípade teroristického alebo iného útoku. 

Polícia upozorňovala aj na to, aby si občania nič nenakrúcali, pretože neohrozujú len seba, ale aj zasahujúcich policajtov. "Uteč, skry sa, zavolaj," radí polícia a tým aj "pobavila" Milana Mazureka.

POČAS TERORISTICKÝCH ÚTOKOV NIČ NENAKRÚCAJTE A NEZVEREJŇUJTE V súvislosti s teroristickým útokom vo Viedni niekoľkých z...

Uverejnil používateľ Polícia Slovenskej republiky Utorok 3. novembra 2020

"Polícia Slovenskej republiky vydala návod, ako sa vyhnúť teroristickému útoku. Skladá sa z troch bodov: 1. Uteč 2. Skry sa 3. Zavolaj políciu. Je to dobré tak pre žiakov materskej škôlky, preto navrhujem nový návod: 1. Ak spĺňaš zákonné podmienky, ihneď si vybav zbrojný preukaz a kúp si zbraň 2. Ak vidíš teroristu, postupuj nasledovne: nabi, namier a zastreľ ho," radí vo svojom príspevku Mazurek.

"Zlého človeka so zbraňou vždy zastaví iba dobrý človek so zbraňou. Preto vždy pozorne sledujte, ktorý estrogénový politik lobuje za obmedzenie legálnej držby strelných zbraní. Taký politik ide vždy proti záujmu bezpečnosti národa," dodal odsúdený poslanec.

Milan Mazurek vyzýva ľudí,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Milan Mazurek)

Nenávisť nás nenakazí

Rakúsky prezident Alexander Van der Bellen si napriek teroristickému útoku vo Viedni nemyslí, že by bola liberálna demokracia ohrozená. "Nenávisť nepadne v tejto spoločnosti na úrodnú pôdu," povedala hlava štátu v utorňajšom príhovore k občanom. Alexander Van der Bellen konštatoval, že Rakúsko má za sebou "temnú, hroznú noc". Uviedol, že atentát bol očividne namierený voči všetkým, ktorí si vážia a vysoko cenia život v slobodnej spoločnosti.

"Atentát bol namierený voči našej slobodnej spoločnosti ako takej, voči tolerancii a vzájomnému rešpektu. Bol namierený proti životu v liberálnej demokracii – proti životu, ktorý teroristi očividne z celého srdca nenávidia... My sa nenecháme touto nenávisťou nakaziť. Nás i naše hodnoty budeme chrániť a obraňovať," zdôraznil rakúsky prezident.

Podľa Alexandra Van der Bellena ide o najhorší teroristický útok v novodobých dejinách Rakúska. V tejto súvislosti uviedol, že "naše slzy patria všetkým, ktorí stratili svoje životy a všetkým ich príbuzným a priateľom". Zároveň sa poďakoval policajtom, bezpečnostným a záchranným zložkám za rýchlu reakciu a záchranu ľudských životov.

Viac o téme: TeroristiZbraňeMilan Mazurekútok vo Viedni
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu