Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

NAKA zadržala Dušana Kracinu, ktorý sa mal podieľať na príprave vraždy Žilinku a Lipšica

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: FB/Polícia SR)

BRATISLAVA – Policajti z Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) dnes zasahovali v prípade prípravy úkladnej vraždy prokurátora Maroša Žilinku a advokáta Daniela Lipšica. Zadržali Dušana Kracinu.

Polícia na sociálnej sieti informovala, že ide o policajnú akciu s názvom Objednávka, počas ktorej zadržala Dušana Kracinu. Vyšetrovateľ ho ešte včera obvinil z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy. Tej sa mal dopustiť v štádiu prípravy, ktorá je rovnako trestná.

„Skutku sa mal dopustiť na dvoch osobách, na chránenej osobe, ktorou je tiež verejný činiteľ, ale aj osoba, ktorá plní povinnosti uložené na základe zákona a tiež z osobitného motívu, ktorým je objednávka alebo v úmysle získať majetkový prospech,“ uviedli policajti.

Na trestnom čine sa mal zúčastniť ako objednávateľ, teda ten, kto požiadal iného, aby trestný čin spáchal. „V súčasnosti s obvineným prebiehajú procesné úkony,“ dodali ochrancovia zákona.

Podľa portálu Tvnoviny.sk Kracinu zadržali v Komárne a vyšetrovateľ bude žiadať väzbu.

Dušan Kracina je známy v súvislosti s kauzou vraždy novinára Jána Kuciaka. Odsúdený Zoltán Andruskó tvrdil, že ho navštívil v mene nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra. Mal mu oznámiť, že v súvislosti s vraždou hľadajú v Maďarsku bieleho koňa.

Viac o téme: NAKAZadržanieDušan Kracina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu