Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

FOTO Policajti zastavili vodiča s čudnou ŠPZ-kou: Keď sa prizreli bližšie, museli sa rehotať

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MILLESBURG - Pracovníci policajného oddelenia v americkom štáte Kentucky začiatkom septembra spozorovali auto s podozrivou ŠPZ značkou. Ukázalo sa, že na nej chýbala registračná nálepka. Išlo totiž o nepodarený falzifikát. Prekvapivo ale nejde o prvý takýto prípad.

Policajti z Millersburgu 2. septembra spozorovali čudnú ŠPZ neznámeho auta. Na prvý pohľad pôsobila ako klasická značka, aj keď obrysy jednotlivých písmen boli akési rozmazané. Rozhodli sa to preveriť a auto zastavili. Zistili, že na značke chýbal jeden kľúčový detail, a síce registračná nálepka. Po ďalšom vyšetrovaní hliadka zistila, že vodič nemal žiadne poistenie a šoféroval aj napriek pozastaveniu platnosti vodičského preukazu. ŠPZ-ku si vyrobil sám. 

Slovákom ukradli auto v Paríži, po troch rokoch prišiel šok: Zlodejov dobehla karma a... tu je rozuzlenie!

Polícia na základe tejto udalosti na Facebooku ponúkla cennú radu všetkým vodičom, ktorí by niekedy chceli sfalšovať ŠPZ svojho auta. "Tip od profesionálov: Nezabudnite si nakresliť aj registračnú nálepku," napísala. 

FOTO Policajti zastavili vodiča
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Millersburg Police Department)

Prekvapivo to ale nie je prvýkrát, čo sa vodič pokúsil oklamať políciu neplatnou ŠPZ. Vlani sa podobného podvodu dopustil jeden mladík v Kalifornii. Zdá sa, že falšovanie ŠPZ značiek je pre Američanov novým, netradičným hobby.

Viac o téme: PodvodŠPZ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu