Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

EXTRÉMNE výkyvy počasia: Teplota v niektorých štátoch klesne až o 35°C! Očakáva sa aj sneženie

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Mike De Sisti/Milwaukee Journal-Sentinel)

USA - Už počas budúceho týždňa zažijú obyvatelia niektorých amerických štátov poriadny šok! Teploty tam klesnú až o 35 stupňov Celzia. Dokonca sa miestami očakáva aj sneženie.

Ak si myslíte, že pokles teploty o 10 stupňov Celzia, aký bežne zažívame na Slovensku, je extrém, potom sa pozrite, čo čaká obyvateľov niektorých amerických štátov. Ešte počas víkendu má byť na juhozápade USA extrémne teplo a ortuť teplomerov sa môže vyšplhať až na 48 stupňov Celzia. 

V nedeľu sa počasie pokazí: Meteorológovia vydali výstrahy pred búrkami

Horúce dni v Amerike v pondelok počas dňa ukončí veľmi chladný vzduch, ktorý príde zo severu. Informuje o tom severe-weather. Okrem toho bude fúkať veľmi silný severný vietor, ktorý umocní pocit chladu. To sa udeje najmä v regiónoch Texas Panhandle a Oklahoma. Tu môžu byť teploty nižšie až o 20 stupňov Celzia. 

Počasie USA
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: www.severe-weather.eu)

"V oblastiach Wyoming, Colorado a západnej Nebrasky a Kansasu sa očakávajú aj prvé tohtosezónne mrazy. Teploty by najmä v podhorí Colorada mohli klesnúť na -3 °C až -6 °C. Ochladenie so sebou prinesie aj sneženie. To sa očakáva napr. v častiach centrálnej Montany, Wyomingu, západnej Nebrasky, východného Colorada a severného Nového Mexika," píše portál. 

Počasie USA
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: www.severe-weather.eu)

Viac o téme: PočasieExtrémne počasieUSA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu