Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Po HIV a škandáloch je späť: Takto teraz vyzerá Charlie Sheen!

Charlie Sheen Zobraziť galériu (5)
Charlie Sheen (Zdroj: Universal pictures)

LOS ANGELES - Charlie Sheen bol vždy búrlivák. Ale po oznámení, že je HIV pozitívny a niekoľkých ďalších škandáloch sa stiahol z očí verejnosti. Nebol ani príliš aktívny na sociálnych sieťach. Teraz však hlási, že je späť.

Charlie Sheen, rodným menom Carlos Irwin Estévez sa narodil 3. septembra 1965 v americkom New Yorku ako syn známeho herca Martina Sheena.

Galéria: Charlie Sheen

Od útleho detstva niesol bremeno potomka slávneho otca, úspešne sa mu však podarilo vystúpiť z jeho tieňa. V mladosti nebol dobrým študentom a pre nepravidelnú dochádzku a zlé známky ho pár týždňov pred maturitou zo školy vylúčili. Počas štúdia však v sebe objavil herecké vlohy a rozhodol sa vydať v otcových šľapajach.

Po HIV a škandáloch
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: 20th Century Fox)


Prvé herecké príležitosti dostal v televíznych produkciách pre mládež. V roku 1986 predviedol bravúrny výkon v realistickej vojnovej dráme Platoon (Čata, 1986). V štyrmi Oscarmi ovenčenom filme si zahral mladíka Chrisa Taylora prežívajúceho dvanásť mesiacov v drsných podmienkach vietnamského pekla.

Svoje miesto na hereckom výslní si Charlie Sheen potvrdil nasledujúcou snímkou Wall Street (1987). V dráme zo zákulisia americkej burzy mu sekundoval vynikajúci Michael Douglas i jeho otec Martin Sheen. S bratom Emiliom Estévezom si zase zahral v akčnom westerne Young Guns (Mladé pušky, 1988). Veľký komerčný úspech s Charliem Sheenom v hlavnej úlohe dosiahla legendárna paródia Hot Shots! (Horúce strely, 1991) i jej pokračovanie Hot Shots! Part Deux (Horúce strely 2, 1993).

Charlie Sheen
Zobraziť galériu (5)


V roku 2002 boli Sheenove herecké kvality ocenené Zlatým glóbusom za najlepší výkon v televíznom seriáli Spin City (Všetci starostovi muži, 1996). Ďalšie dve nominácie na rovnaké ocenenie a tiež štyri nominácie na cenu Emmy získal herec za stvárnenie hlavnej úlohy v svetoznámom komediálnom sitkome Two and a Half Men (Dva a pol chlapa, 2003). Jeho postavu slobodného a život si užívajúceho Charlieho Harpera diváci milovali a aj vďaka nezabudnuteľným hláškam sa stala doslova kultovou.

V posledných rokoch sa meno Charlieho Sheena skloňuje najmä v súvislosti s rôznymi škandálmi spojenými s jeho výstredným životným štýlom. Nekonvenčný herec je otcom piatich detí, ktoré má s troma ženami. Jeho druhou manželkou (2002 - 2006) bola známa americká herečka a modelka Denise Richards.

Po HIV a škandáloch
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR)

Charlie čelil niekoľkým žalobám za sexuálne obťažovanie a v roku 2015 priznal, že je HIV pozitívny. V tejto súvislosti mu tiež údajne niekoľko žien hrozilo súdom, keďže herec sa vraj neunúval používať kondóm. 

V roku 2016 si dokonca jeho exsnúbenica Scottine Ross vybavila zákaz priblíženia. Mala totiž obavy, že by jej mohol Sheen ublížiť. Niet teda divu, že okrem týchto udalostí nebolo o hercovi príliš počuť a aj na sociálnych sieťach o sebe dával vedieť len sporadicky. 

Na sieti Instagram bol odmlčaný viac ako pol roka, kým sa v lete opäť ozval. Oznámil, že znovu rozbieha spoluprácu so stránkou, ktorá dáva fanúšikom možnosť získať videopozdrav od ich obľúbenej hviezdy. „Tu je Sheen. Som späť!” vyhlásil vo videu z júla Charlie. 

Charlie Sheen
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Instagram CHS)

Viac o téme: Charlie Sheen
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu