Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Panika z koronavírusu na Sardínii: Do karantény dali celý rezort

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay)

CAGLIARI - Počet infekcií na Sardínii sa zvyšuje každý deň. S 37 novými infekciami za jeden deň dosiahol od apríla ostrov nové maximum. Mimoriadne zasiahnutý je rezort Santo Stefano v súostroví La Maddalena.

Takto si svoju dovolenku v rezorte Santo Stefano určite nepredstavovali. Stovky turistov v posledných dňoch a hodinách stáli v radoch v La Maddalena na Sardínii. Každý sa musel podrobiť testu na koronavírus. Vo veľkom rekreačnom komplexe je stále prísna karanténa. Nikto ho nesmie opustiť. Nikto nesmie do neho vstúpiť.

Plážové letovisko sa na Sardínii stalo ohniskom nákazy. Počet infikovaných ľudí sa vo štvrtok zvýšil na 26. Z toho 19 sú zamestnanci zariadenia. Testovalo sa všetkých 475 ľudí.  Zatiaľ nie sú k dispozícii všetky výsledky. Vďaka izolovanej polohe hotela, ktorý sa nachádza na jeho vlastnom ostrove, sa karanténa ľahko ovláda.

Barový klavirista sa s príznakmi choroby zrútil

Dráma sa začala minulý týždeň. Klavirista (60) mal typické príznaky Covid-19. Rimana previezli do najbližšej nemocnice s vysokou horúčkou. Stredisko bolo okamžite uzavreté. Niektorí turisti stále chcú utiecť. Jednému páru sa podarilo uniknúť z ostrovčekov. Na letisku v Olbii ich však polícia zadržala a vrátila späť do dovolenkového komplexu. Neboli však jedniní, ktorí chceli utiecť. Veľa hostí z rezortu oslovilo pôžičovne lodí a žiadali ich, aby ich vyzdvihli a priviezli na pobrežie, píše Liberoquotidiano.it.

Sardínia je v pohotovosti. Ostrov bol po dobu troch mesiacov považovaný za oblasť bez koronavírusu. Teraz ho zasiahla druhá vlna. Celkovo sa denný počet prípadov opäť zvyšuje. S 37 nakazenými v jednom dni Sardínia opäť dosiahla smutné maximum z 21. marca. Len 2. apríla sa vyskytlo viac nových infekcií - 49. Od víkendu bolo prijatých tucet pacientov v pokročilom štádiu choroby.

Infikovaní sú aj traja futbalisti

N ie len situácia na súostroví La Maddalena spôsobuje ostrovu ťažkú hlavu. Nové prípady nákazy sú hlásené na celom ostrove. V mestách Nuoro, Olbia, Cagliari, Sassari, Alghero. Vírus prinášajú najmä turisti. Mladí ľudia, ktorí pochádzajú z iných párty ostrovov, ako je Ibiza. Takto sa nakazili traja futbalisti z FC Cagliari.

Regionálna vláda už niekoľko dní zvyšuje počet testov

V posledných dňoch sa uskutočnilo 770 až 1125 testov denne, čoraz častejšie v hoteloch, na letiskách, v prístavoch a vo futbalovom klube, ktorý teraz chce otestovať všetkých členov na prítomnosť Corony. Vo všeobecnosti platí toto: Ak chcete vstúpiť do Sardínie, musíte preukázať negatívny korónový test, ktorý nie je starší ako 72 hodín.

Viac o téme: DovolenkaMoreRezortSardíniaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu