Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Ďalší útok žraloka v Austrálii! VIDEO Mladíka (†15) vytiahli na breh, no už ho nezachránili

Len 15-ročný mladík zomrel po útoku žraloka
Len 15-ročný mladík zomrel po útoku žraloka (Zdroj: YouTube/9 News Australia)

SYDNEY - Život 15-ročného chlapca si vyžiadal pravdepodobne útok žraloka, ku ktorému došlo v sobotu na východnom pobreží Austrálie pri meste Grafton v štáte Nový Južný Wales. Išlo už o druhý smrteľný útok žraloka v Austrálii počas jedného týždňa a najmenej piaty v tomto roku, informovala agentúra AP.

Mladík surfoval v oblasti Wool Beach blízko Graftonu, približne 600 kilometrov severne od Sydney, spresnila polícia. Útok, ktorý sa podľa svedkov stal pri surfovaní. žraloka mu spôsobil ťažké zranenia na nohách. Napadnutému pribehli na pomoc ostatné surferi, ktorí ho odtiahli k pobrežiu.

Mladík bol na mieste mŕtvy

Ani bezprostredne poskytnutá prvá pomoc ale zranenému nepomohla, snahy o oživenie zostali márne a mladík zomrel na mieste. „Chlapcovi, ktorý utrpel ťažké zranenia dolných končatín, bola poskytnutá prvá pomoc, ale napriek kardiopulmonárnej resuscitácii svojim zraneniam na mieste podľahol,“ uvádza sa vo vyhlásení miestnej polície.

„To, čo sa stalo dnes popoludní, by otriaslo každým,“ povedal starosta okresu Clarence Valley Jim Simmons. „Všetci ľudia tu súcitia s chlapcovou rodinou.“ Podľa Simmonsa zaplavili oblasť návštevníci využívajúci školské prázdniny. Vo vode je preto zrejme veľa ľudí. Minulý týždeň si útok žraloka pri Veľkom piesočnom ostrove (Fraser Island) vyžiadal život 36-ročného rybára loviaceho pomocou harpúny.

V Austrálii, ktorej pláže priťahujú surferov z celého sveta, sú úmrtia v súvislosti s útokom žraloka pomerne vzácne. Nešťastných stretnutí človeka so žralokom ale vlani začalo pribúdať pri Veľkom bariérovom útese. Tento rok ide v Austrálii už o piaty útok žraloka so smrteľnými následkami, pričom vlani austrálske úrady nezaznamenali ani jeden. Ďalšie tri osoby utrpeli vážne zranenia, ale prežili.

Viac o téme: SurferŽralokúmrtieZraneniaútok Austrália
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu