Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

KORONAVÍRUS Európske krajiny evidujú tisíce obetí pandémie: V Taliansku a Británii sú na tom najhoršie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Alessandra Tarantino)

RÍM - Počet úmrtí v Taliansku súvisiacich s novým druhom koronavírusu prekročil hranicu 30.000. Oznámila to v piatok agentúra AFP s odvolaním sa talianske úrady.

Podľa najnovšej oficiálnej bilancie si pandémia v Taliansku vyžiadala už 30.201 životov. Spomedzi európskych krajín zatiaľ potvrdila viac ako 30.000 obetí len Británia, v ktorej počet úmrtí v piatok vzrástol na vyše 31.000. Za posledných 24 hodín pribudlo v Taliansku 243 nových úmrtí a 1327 potvrdených prípadov nákazy. Od začiatku pandémie tak v krajine zaznamenali 217.185 infikovaných, píše agentúra AP. Z ochorenia sa vyliečilo vyše 99.000 ľudí.

Najhoršie postihnutým regiónom je stále severotalianske Lombardsko, odkiaľ pochádza skoro polovica z nových prípadov nákazy. Taliansko začalo v pondelok opatrne uvoľňovať niektoré z prísnych obmedzení pohybu. Do práce sa mohlo vrátiť približne 4,4 milióna Talianov. Prevádzku obnovili aj niektoré výrobné závody, a gastronomickým podnikom či kaviarňam bol umožnený výdaj objednávok "cez okienko". Niektorí odborníci sa obávajú, že by uvoľňovanie reštrikcií mohlo viesť opätovnému rozšíreniu nákazy, ak Taliani nebudú dodržiavať bezpečný spoločenský odstup.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku.


V Británii za posledný deň pribudlo 626 úmrtí dokázateľne súvisiacich s koronavírusom. Medzi novými obeťami je šesťtýždňové dieťa, ktoré trpelo aj iným ochorením. Celkový počet potvrdených prípadov nákazy v Británii od začiatku pandémie vzrástol v piatok na 211.364.

Viac o téme: PandémiaTalianskoVeľká BritániaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu