Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

KORONAVÍRUS Taliansko má dôvod na radosť: Počet hospitalizovaných pacientov klesá

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Alessandra Tarantino)

RÍM - Taliansko hlásilo v pondelok po prvý raz za uplynulé dva mesiace menej ako 1000 ľudí na jednotkách intenzívnej starostlivosti v dôsledku nákazy koronavírusom. Informovalo o tom talianske ministerstvo zdravotníctva a agentúra AFP.

Rezort zdravotníctva za uplynulých 24 hodín potvrdil 744 nových prípadov nákazy. Celkový počet sa zvýšil na 219.814, pričom 106.587 ľudí sa už vyliečilo. Počet úmrtí v pondelok vzrástol o 179 na 30.739. V porovnaní s nedeľou, keď zomrelo 165 pacientov, ide o mierny nárast. Napriek tomu je však počet obetí už tretí deň po sebe menší ako 200.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku.


Počet nových potvrdených prípadov infekcie v Taliansku už určitý čas klesá. Krajina už postupne zmierňuje zavedené opatrenia. Od 18. mája budú opäť povolené omše, krsty, svadby a pohreby, avšak len pod podmienkou dodržiavania špecifických pravidiel a hygienických predpisov.

KORONAVÍRUS Taliansko má dôvod
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/AP Photo/Alessandra Tarantino)

Taliansky premiér Giuseppe Conte obyvateľom oznámil, že v lete sa môžu tešiť na dovolenku na pláži. "Leto nestrávime na balkónoch, krásu Talianska neponecháme v karanténe. Môžeme si vychutnať pobrežie, hory a naše krásne mestá," uviedol Conte pre nedeľňajšie vydanie novín Corriere della Sera.

Viac o téme: TalianskoKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu