Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

KORONAVÍRUS Hlavné mesto spustilo prípravu chráneného karanténneho priestoru pre ľudí bez domova

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Radovan Stoklasa)

BRATISLAVA - Hlavné mesto SR spustilo na Zlatých pieskoch prípravu chráneného karanténneho priestoru pre ľudí bez domova. Predbežne ide o 30 kontajnerov, ktoré sú už zložené. V tomto priestore dostanú Bratislavčania bez domova potrebnú starostlivosť a budú im poskytnuté služby, ak existuje podozrenie, že boli v kontakte s infikovaným človekom, alebo majú príznaky ochorenia.

„Takéto dočasné zariadenie považujeme za dôležité, aby mohlo byť naďalej zabezpečené fungovanie ostatných už fungujúcich služieb a zariadení pre ľudí bez domova v meste,“ informoval Peter Bubla, hovorca hlavného mesta.

Chránený karanténny priestor je umiestnený v lokalite na Zlatých pieskoch na pozemku v správe organizácie mesta Správa telovýchovných a rekreačných zariadení. Vedenie mesta rieši zabezpečenie personálu a vybavenie, ako aj prefinancovanie, teda refundáciu nákladov ako súčasť záchranných prác v rámci mimoriadnej situácie. Pri financovaní ako aj zariadení potrebným vybavením ponúkli súčinnosť aj niektoré súkromné spoločnosti. Bubla na záver dodal, že na území Bratislavy žije asi 4-tisíc ľudí bez domova.

Viac o téme: BezdomovciKaranténaBratislavaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu