Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

VIDEO Pre koronavírus vypustili zvieratá von! Pozrite sa, ako milujú slobodu

(Zdroj: Twitter/Shedd Aquarium)

CHICAGO - Vlády na celom svete uzatvárajú zábavné zariadenia a naliehajú na ľudí, aby zostali doma, pretože pandémia koronavírusu naďalej narastá. V čase obmedzenej slobody však dostávajú viac voľnosti tučniaky v Shedd Aquarium v Chicagu. Týmto krokom vniesli zamestnanci do tejto hektickej doby trocha radosti a odľahčenia.

Tučniaky žijúce v chicagskom akváriu majú dovolené túlať sa po priestore a sledovať veci, ktoré by inak nemali možnosť vidieť. Aj toto zariadenie je totiž kvôli šíriacej sa pandémii zatvorené do 29. marca ako súčasť preventívnych opatrení.

Vedenie akvária sa všetkým svojim návštevníkom ospravedlnilo a zároveň ich ubezpečilo, že o zvieratá je stále dobre postarané a dohliadajú na ne opatrovatelia a veterinári. Následne na Twitteri zverejnili video, ktoré zachytáva voľný pohyb tučniakov po areáli. Poriadne si to užívali.

Tučniak skalný nazývaný wellington sa napríklad teší pohľadom na ryby plávajúce v expozícii Amazon Rising. A dvojica Edward a Annie, ktorá práve očakáva potomstvo, spoločne skúma rotundu akvária bez toho, aby sa od seba čo i len na chvíľku vzdialila. "Naši ošetrovatelia neustále poskytujú zvieratám nové možnosti, aby mohli skúmať svoje okolie. Ľudia v týchto časoch prežívajú zložité obdobie, ale naši zverenci sú v poriadku," odkázali užívateľom sociálnej siete zamestnanci akvária.

Viac o téme: AkváriumTučniak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu