Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

KORONAVÍRUS ohrozuje aj kráľovnú: Alžbeta II. s manželom v izolácii!

Kráľovná Alžbeta II. a princ Philip Zobraziť galériu (5)
Kráľovná Alžbeta II. a princ Philip (Zdroj: SITA/AP Photo/Alastair Grant, file)

LONDÝN – Mimoriadne opatrenia sú zavedené nielen na Slovensku, ale po celom svete. Výnimkou nie je ani Veľká Británia a kráľovská rodina. Koronavírus ohrozuje najmä staršie ročníky a medzi týchto ľudí patrí aj Alžbeta II. (93) a jej manžel princ Philip (98). Anglicko zrejme čoskoro pristúpi na radikálny krok týkajúci sa izolácie ľudí nad 70 rokov. Hlavu štátu však stihol izolovať už teraz!

Koronavírus si v celom svete vyberá svoju daň a krajiny nariadili svojim občanom rôzne opatrenia. Vo Veľkej Británii sa schyľuje dokonca k tomu, že ľuďom nad 70 rokov nariadia zrejme až 4-mesačnú kompletnú izoláciu. Uviedol to Robert Peston, politický redaktor britskej stanice ITV. Je pravdepodobné, že vláda sa uchýli k zavedeniu opatrení vojnového typu. Okrem toho sa však opatrenia dotknú aj kráľovskej rodiny, keďže samotná kráľovná i jej manžel už patria do ohrozenej skupiny.

Galéria: Kráľovná Alžbeta II. a princ Phillip

Podľa denníka The Sun, krízový štáb rozhodol o ochrane hlavy štátu. Kráľovná Alžbeta II. totiž opustila Buckinghamský palác a previezli ju i s princom Philipom na hrad Windsor. Momentálne však ide o dočasné riešenie. V prípade, že by sa celá situácia ohľadom koronavírusu zhoršila, pristúpia na ich prísnejšiu izoláciu na panstve Sandringham.

„V Buckinghamskom paláci sa strieda množstvo návštevníkov vrátane politikov a diplomatov z celého sveta. Kráľovná sa s veľa z nich v poslednom čase stretla. Už o pár týždňov oslávi 94. narodeniny a je lepšie dostať ju z dosahu ohrozenia. Buckinghamský palác je v centre Londýna a je tu aj viac zamestnancov ako v ostatných nehnuteľnostiach kráľovskej rodiny,“ vyjadril sa pre spomínaný denník zdroj z okolia monarchov.

Kráľovná Alžbeta II. a princ Philip sú izolovaný v hrade Windsor.
Zobraziť galériu (5)
Kráľovná Alžbeta II. a princ Philip sú izolovaný v hrade Windsor.  (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Kráľovná Alžbeta II.Princ PhilipKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu