Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Slovenská návrhárka radí, ako ušiť rúška... Kimlička využil podprsenku aj vysávač!

Jednoduchý návod, ako ušiť rúško! Zobraziť galériu (5)
Jednoduchý návod, ako ušiť rúško!

BRATISLAVA - Počet prípadov pozitívnych na koronavírus na Slovensku každý deň rastie. Tou najúčinnejšou ochranou je momentálne obmedziť kontakt s ostatnými ľuďmi a zostať doma, v žiadnom prípade netreba zabúdať na umývanie rúk. Niektorí Slováci ale stále musia chodiť do práce, z dobrovoľnej karantény ich vyháňajú aj nákupy potravín. A práve pri týchto činnostiach je nutné nosiť rúška. Nie každý k nim však má prístup. Návrhárka Zarina Šimkovič ukázala, ako si to svoje vyrobiť za pár minút, Lukáš Kimlička zasa inšpiruje svojimi špeciálnymi vylepšovákmi!

Peter Pellegrini nedávno avizoval, že hoci sa snažia, aby sa rúška časom dostali ku každému, aktuálne to možné nie je a obyvatelia si ich musia zabezpečiť svojpomocne. Zásoby v lekárňach a obchodoch so zdravotníckymi pomôckami sú však už nejaký čas vypredané, a tak niektorým nezostáva nič iné, ako si svoje rúško vyrobiť doma. 

Galéria: Takto jednoducho si vyrobíte rúško!

Zarina Šimkovič uviedla jednoduchý postup, ako si učiť rúško.
Zobraziť galériu (5)
Zarina Šimkovič uviedla jednoduchý postup, ako si učiť rúško.  (Zdroj: Instagram Z.S.)

Popredná slovenská návrhárka Zarina Šimkovič na svojom Instagrame zverejnila jednoduchý návod, ako si túto pomôcku ušiť. Stačí vám kúsok látky, nožnice, šnúrky či gumičky a ihla s niťou, ak máte k dispozícii drôtik, môžete ho všiť do oblasti nosa. Konkrétny postup nájdete vyššie v našej galérii. 

Vlastnoručne ušité rúško ukázal aj Lukáš Kimlička. Ten sa dokonca pochválil niekoľkými vylepšovákmi. Využil starú košeľu, ďalšie vrstvy vystrihol z kuchynskej utierky a filtračného vrecka do vysávača. Ak vám chýbajú gumičky, nezúfajte, dá sa to vymyslieť aj inak „Odstrihol som z podprsenky, čo som doma našiel z nejakého fotenia,” napísal Lukáš s tým, že takéto rúško je možné prať na 90-ke, potom ho treba prežehliť. 

Vlastné rúško si ušil aj Lukáš Kimlička.
Zobraziť galériu (5)
Vlastné rúško si ušil aj Lukáš Kimlička.  (Zdroj: Instagram L.K.)

Aktuálne informácie o KORONAVÍRUSE na Slovensku nájdete TU»

Viac o téme: RúškaLukáš KimličkaKoronavírusZarina Šimkovič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu