Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Podozrenie na nákazu novým koronavírusom v Rakúsku sa nepotvrdilo

Nový vírus v Číne. Zobraziť galériu (3)
Nový vírus v Číne. (Zdroj: TASR/ AP Photo/Mark Schiefelbein)

VIEDEŇ - V Rakúsku sa nepotvrdilo podozrenie na prvý prípad nákazy novým koronavírusom známym pod označením 2019-nCoV, ktorý sa šíri z Číny. Informovala o tom v nedeľu večer webová stránka rakúskeho denníka Kurier.

Podozrenie sa preverovalo v súvislosti s čínskou letuškou, ktorú v sobotu večer hospitalizovali s príznakmi chrípkového ochorenia v Nemocnici Františka Jozefa vo Viedni. Testy, ktoré vykonali odborníci zo Viedenskej zdravotníckej univerzity, však dokázali, že pacientka nie je novým vírusom infikovaná.

Podozrenie na nákazu novým
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/AP Photo/Mark Schiefelbein)

"Chcel by som obzvlášť poďakovať tímu virologického centra Viedenskej zdravotníckej univerzity, ktorý testy realizoval tak rýchlo a poskytol istotu v tejto dôležitej otázke," uviedol predstaviteľ asociácie viedenských nemocníc Michael Binder.

Cestujúci majú na tvári
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/AP/Mark Schiefelbein)

Hospitalizovaná čínska pacientka strávila niekoľko dní v oblasti stredočínskeho mesta Wu-chanu, ktorý je epicentrom epidémie nového koronavírusu. Príznaky ochorenia sa u nej objavili po príchode do Viedne, v dôsledku čoho aplikovali rakúski zdravotníci prísne preventívne opatrenia. Rakúske ministerstvo vnútra zvolalo na pondelok zasadnutie pracovnej skupiny, ktorá má v súvislosti so šírením nového vírusu zvážiť ďalšie kroky. Vláda však ubezpečuje, že v Rakúsku zatiaľ nie je žiaden dôvod na obavy.

Viac o téme: OhrozenieNákazaČínaRakúskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu