Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Mladík (25) mal hlavu v smútku, po každom orgazme prežíval peklo: Toto zaň mohlo

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Viaceré výskumy lekárskej komunity zamerané na účinky sexu na ľudské zdravie potvrdili, že ide o aktivitu, ktorá mu jednoznačne prospieva. Odborný časopis Urology Case Reports ale nedávno informoval o pacientovi, ktorému každá ejakulácia vyvolala silnú alergickú reakciu. Potešiteľné je, že mu lekári dokázali pomôcť.

Anonymnému 25-ročnému mužovi, ktorý sa sťažoval na oslabujúcu úzkosť a mozgovú hmlu po každej ejakulácii, neskôr diagnostikovali syndróm poorgazmového ochorenia (POIS). Príznakmi sú upchatie nosa, pálenie očí, ťažkosti s koncentráciou, podráždenosť, depresívna nálada a stav malátnosti podobný chrípke. Pacient zápasil s týmito problémami po každej masturbácii alebo pohlavnom styku od svojich šestnástich rokov. V prípade tejto diagnózy je však najhoršie to, že príznaky sa nemusia objaviť okamžite, ale prihlásiť sa môžu o dva až tri dni neskôr a nezriedka pretrvávajú aj dva týždne. Dá sa preto povedať, že diagnóza tlmí sexuálny život tomu, kto ňou trpí. 

Mladík (25) mal hlavu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Mladík, ktorý nemal v čase diagnostikovania partnerku, sa zároveň priznal, že sa už radšej vyhýba akejkoľvek sexuálnej aktivite. Jeho alergické príznaky sa totiž natoľko zhoršili, že bol schopný odhodlať sa k vyvrcholeniu iba raz za dva mesiace. Podľa sexuológov lekári často prehliadajú POIS a spájajú ho so psychickými problémami. Pacientom sú tak často mylne odporúčané návštevy u psychológov, čoho výsledkom je fakt, že len niektorí z nich dostanú pomoc, ktorú naozaj potrebujú. A ak je aj ochorenie diagnostikované správne, neexistuje žiadna zdokumentovaná liečba, o ktorú by sa mohli lekári oprieť.

Osem zdravotných benefitov orgazmu: Ak budete pravidelne sexovať, takto sa to odrazí na vašom tele

V prípade spomínaného pacienta sa však lekári nevzdávali a začali mu injekčne podávať ľudský choriónový gonadotropín (hCG), hormón podporujúci produkciu testosterónu. "Po deviatich rokoch zažívam orgazmus bez negatívnych fyzických alebo emocionálnych následkov," uviedol muž počas kontrolného vyšetrenia s tým, že v súčasnosti dosahuje orgazmus niekoľkokrát za mesiac bez akýchkoľvek vedľajších účinkov a konečne nepociťuje pred sexom strach.

Viac o téme: AlergiaSexOrgazmus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu