Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

VOĽBY 2020: Verejná debata Únie Rómov na Slovensku s kotlebovcami je odložená

Marian Kotleba
Marian Kotleba (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Verejná debata Únie Rómov na Slovensku so stranou Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) sa v pondelok neuskutoční. Informoval o tom predseda únie František Tanko, debata naživo sa ruší z technických príčin. O náhradnom čase a mieste bude únia informovať. Únia Rómov na Slovensku chce verejnou debatou zabrániť rastúcim preferenciám kotlebovcov.

Únia prízvukuje, že ĽSNS je hlavný hráč s rómskou kartou, permanentne dezinformuje, prekrúca pravdu a zneužíva Rómov na svoje politické aktivity. Podľa posledného prieskumu agentúry AKO majú kotlebovci 11 percent a sú na druhej priečke za stranou Smer - sociálna demokracia.

ĽSNS neraz vyjadrila nenávisť voči Rómom. Člen tejto strany Milan Mazurek ako poslanec Národnej rady SR vo vysielaní Rádia Frontinus v októbri 2016 napríklad povedal, že „150 miliónov eur sa použije iba na domy z týchto cigánskych osád, ľudí, ktorí pre náš národ, pre náš štátny rozpočet, pre našu kultúru neurobili nič, práve naopak, rozhodli sa žiť týmto asociálnym spôsobom života a vyciciavať náš sociálny systém“.

Viac o téme: VoľbyĽSNSMarian KotlebaParlamentné voľby 2020Únia Rómov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu