Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Kauza Čistý deň vrcholí: Jakub (27) dostal za sex so 14-ročnou päť rokov!

Kauzy Čistého dňa nekončia Zobraziť galériu (3)
Kauzy Čistého dňa nekončia (Zdroj: Facebook/Peter Pčolinský)

GALANTA - V kontexte bývalého resocializačného strediska Čistý deň padol rozsudok v ďalej kauze. V komplexe malo dôjsť k sexuálnemu zneužitiu len 14-ročného dievčaťa, pričom páchateľom mal byť jeden zo zamestnancov centra. Proti rozsudku sa chce muž odvolať.

Okresný súd v Galante, na ktorom včera prebiehalo pojednávanie v danej veci sa uskutočnilo bez prítomnosti dvadsaťsedemročného Jakuba. Toho sudca uznal vinným zo sexuálneho zneužívania len 14-ročnej chovankyne centra menom Natália. Jakub v stredisku pôsobil ako kuchár a prípad sa mal odohrať ešte v čase, keď mal 22 rokov. Prípad sledovala Televízia Markíza.

Jakuba (27) sudca uznal vinným zo zločinu sexuálneho zneužívania
Zobraziť galériu (3)
Jakuba (27) sudca uznal vinným zo zločinu sexuálneho zneužívania  (Zdroj: reprofoto tvnoviny.sk)

Jakuba centrum oficiálne predstavovalo ako ergoterapeuta. Spomínaná Natália bola v centre kvôli odvykačke od drog. Muž sa pred kamerami nepriznal, či vtedy mladistvú Natáliu zneužil. Tá ma na vec svoj pohľad. "Zavolal ma na cigu, že si ide zapáliť. Potom prišiel za mnou na izbu a vyspala som sa s ním," priznala Natália a dodala, že za to mala dostať aj nejaké výhody. Dokonca sa mal vyjadriť, že ak bude dobrá "bude chodiť Ježiško".

Odsúdený Jakub to vidí inak

Odsúdený Jakub tvrdí, že Natália ho mala údajne zvádzať a išlo o dobrovoľný styk - na rozlúčku. Toto jedna zo svedkýň odmieta, pretože ani on a ani ona sa v najbližšom čase nikam nechystali. Podľa ďalšej zo svedkýň mal Jakub týmto štýlom "fungovať" s viacerými dievčatami.

Obhajca Jakuba sa voči rozsudku Okresného súdu v Galante odvolal, a teda nie je ešte právoplatný. "Som presvedčený o tom, že svedkyňa, ktorá vystupuje v tejto kauze, veľmi dobre vedela, čo robí. Celé rozhodnutie je do značnej miery manipulované" povedal Jakubov obhajca po súde.  O prípade rozhodne až krajský súd.

Kauza Čistý deň vrcholí:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Martin Havran, Getty Images)

Kauza Čistý deň siaha aj do politických vôd

Prípad komentovala aj poslankyňa Natália Blahová, ktorá sa prípadu v minulosti venovala. „Preto je celkom nepochopiteľná snaha ministra Richtera i vedenia Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny zastierať a bagatelizovať problémy v Čistom dni a rovnako aj poslanca Smeru-SD Erika Tomáša, ktorý vynaložil veľa síl na ochranu vedenia tohto resocializačného centra," reagovala na rozsudok súdu Blahová a zároveň zdôraznila, že „ich správanie bolo neodpustiteľné. Preto je legitímne vysloviť domnienku, že ak by mali osobný prospech z toho, aké pomery vládnu v Čistom dni, nekonali by inak. Vyzývam ministra Richtera a poslanca Tomáša, aby našli v sebe odvahu a ospravedlnili sa aspoň obetiam," vyhlásila Blahová.

Viac o téme: ŠkandálSexuálne zneužívanieČistý deň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu