Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Otrasný čin Adama, z ktorého vám príde zle: Sexuálne zneužil mentálne chorú dcéru družky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BANSKÁ BYSTRICA – Trest štyri a pol roka odňatia slobody nepodmienečne za zločin sexuálneho zneužívania maloletého dievčaťa potvrdil odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 47-ročného Jozefa Adamíka z Veľkého Krtíša. Adamík sa zločinu dopustil pod vplyvom alkoholu voči dcére svojej družky v obci Obeckov v okrese Veľký Krtíš.

Stalo sa to v júni 2018 v rodinnom dome, kde Adamík býval s matkou dievčaťa, o ktorom vedel, že nemá ešte pätnásť rokov. Adamík na súde priznal, že pod vplyvom alkoholu dievča bozkával a hladkal na intímnych miestach. Pritom podľa znalcov išlo o dievča s miernou mentálnou retardáciou. Tým Adamík spáchal zločin sexuálneho zneužívania chránenej osoby, za čo mu mohol súd uložiť trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov.

Vzhľadom na priznanie a ďalšiu poľahčujúcu okolnosť senát Okresného súdu vo Veľkom Krtíši mu uložil nepodmienečný trest štyri roky a šesť mesiacov a povinnosť absolvovať protialkoholické liečenie.

Napriek priznaniu a miernejšiemu trestu sa Adamík voči rozsudku odvolal. Požadoval maximálne dvojročný trest, pričom poukázal na priznanie a skratové konanie pod vplyvom alkoholu. Podľa súdu skrat pod vplyvom alkoholu konanie Adamíka neospravedlňuje.

Krajský súd argumenty Adamíka neakceptoval a jeho odvolanie zamietol. Prvostupňový verdikt potvrdil a predseda senátu nariadil aj výkon trestu. Ten si Adamík odpyká v ústave s minimálnym stupňom stráženia.

Viac o téme: Sexuálne zneužívanieJozef AdamíkObeckov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu