Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Žena (35) plávala s delfínmi, no prišla mimoriadne krutá rana: Prišla o ruky aj o prsník!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MOOREA - Výlet na ostrove Moorea vo Francúzskej Polynézii, kam chodia turisti obdivovať najmä veľryby, sa skončil krvavým incidentom. Na mladú ženu počas toho, ako plávala s delfínmi, totiž zaútočil žralok. Ich výskyt je pritom v tejto oblasti veľmi neobvyklý. Celá tragédia je už predmetom vyšetrovania.

Tridsaťpäťročná žena plávala so svojou rodinou vrátane šesťročného syna v lagúne s delfínmi, keď na ňu zaútočil žralok dlhoplutvý. Odhryzol jej obidve ruky aj časť prsníka. "Videl som ju, nemala ruky. Pravá ruka jej chýbala celá, z ľavej jej visel kúsok na ramene. Mala tiež krvavý hrudník. Bola tam obrovská panika," opísal momenty hrôzy očitý svedok.

Žena (35) plávala s
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Napriek vážnym zraneniam bola žena pri vedomí a organizátorov výletu sa po útoku pýtala, prečo ich tam vzali, keď je to nebezpečné. Prvú pomoc jej poskytli zamestnanci neďalekého hotela. Krátko nato bola prevezená do nemocnice Ta'aone Hospital v hlavnom meste Papeete. Jej stav je podľa posledných informácií stabilizovaný. 

Hrôzostrašné detaily útoku žraloka: Dievčina (†21) zúfalo plávala preč bez ruky, prišla ďalšia rana

Podľa portálu International Shark Attack File je výskyt žralokov v okolí Moorea veľmi zriedkavý. Od roku 1580 bolo vo Francúzskej Polynézii celkovo zaznamenaných iba šesť útokov. V lokalite už prebieha vyšetrovanie. 

Viac o téme: Francúzska polynéziaútok žraloka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu