Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Tragédia pri Piešťanoch: Mirkovi (†2) spálil 70 percent tela jeho braček, v nemocnici zomrel

(Zdroj: Getty Images)

PEČEŇADY - Z nešťastia, ktoré sa odohralo v obci Pečeňady (okres Piešťany, pozn. red), naskakuje husia koža. Len päťročný chlapček mal totiž spôsobiť smrteľné zranenia svojmu o tri roky mladšiemu bračekovi. To všetko úplnou náhodou. Otázkou však zostáva, či sa udalosti nedalo predísť.

Ako informovala hovorkyňa záchranárov Alena Krčová, na linke 155 prijali volanie o pomoc pre dieťa, ktoré malo byť obarené horúcou vodou. To sa preukázalo ako pravdivé. "Záchranári ho ošetrili a transportovali do nemocnice. Vzhľadom k tomu, že ide o maloletú osobu, viac informácií nemôžem poskytnúť," dodala hovorkyňa.

Brata chcel umyť

Podľa informácií TV Markíza k nešťastiu došlo pri tom, ako sa päťročný chlapec rozhodol sám osprchovať mladšieho súrodenca. Mal byť zašpinený po páde na štrku. Bojler ale vodu zohrial na príliš vysokú teplotu. Dieťa malo utrpieť popáleniny až na 70 percentách tela. Skončilo v nemocnici Kramáre v hlavnom meste.

Prečítajte si aj: Tragédia pri Brunovciach: FOTO Autobusár zrazil chodkyňu, táto drobnosť jej mohla zachrániť život

V čase, keď došlo k incidentu, bol v dome s deťmi dospelý muž. Mal na starosť až osem detí. Tri cudzie a päť vlastných.

Dieťa zomrelo v nemocnici

Polícia potvrdila, že prípadom sa intenzívne zaoberá. Zároveň informovali o smutnej skutočnosti, že chlapček zraneniam napokon podľahol. "Vykonávame všetky potrebné procesné úkony a zisťujeme okolnosti, za akých sa nešťastná udalosť stala," dodali v príspevku.

Vzhľadom na citlivosť prípadu polícia odmietla v tejto chvíli poskytnúť ďalšie bližšie informácie. "Vec si prevzal vyšetrovateľ a k právnej kvalifikácii sa budeme vedieť vyjadriť až po dôslednom zadokumentovaní," uzavreli zástupcovia zákona.

Viac o téme: SprchaDieťaChlapčekPopáleniny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu